Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Изложба "Трговина и угоститељство у Алексинцу" (1911.-1944.)

rss

18.03.2013. Општина, Радио Алексинац

Вечерас у 19 часова, у Галерији 2 Центра за културу и уметност, биће отворена Изложба под називом "Трговина и угоститељство у Алексинцу и околини од 1911. до 1944.г.", чији је аутор професор историје Зоран Стевановић.

Изложба
Изложба под називом "Трговина и угоститељство у Алексинцу 1911-1944", чији је аутор професор историје Зоран Стевановић, у организацији Завичајног музеја Алексинац биће отворена у понедељак 18. марта од 19 часова у Галерији ИИ Центра за културу и уметност у Алексинцу.

Професор Зоран Стевановић је 2008. године спровео истраживање о занатлијама на територији општине Алексинац на почетку 20. века, а резултат тог истраживања била је изложба сведочанстава о старим занатима, као и монографија на ту тему. На најновијој изложби ће бити представљени углавном документи и фотографије из приватних фондова, односно приватних збирки, потомака некадашњих трговаца, које су они уступили Музеју на коришћење.

- Трговина и угоститељство су такође важан сектор у историји наег града тако да се Зоран (Стевановић, прим.аут.) интересовао и за тај део. На основу његовог истраживања настала је ова изложба коју прати један леп каталог - наводи у изјави за Радио Алексинац в.д. директора Завичајног музеја Александар Никезић.

Економија нашег града је у великој мери обрађена, па оно што преостаје јесте једно опсежно истраживање индустрије и банкарства у Алексинцу и околини. То ће бити будући пројекти Завичајног музеја, наглашава наш саговорник.

Изложба о трговини и угоститељству у Алексинцу у првој половини 20. века трајаће најмање две недеље, али ће, уколико остале активности Центра за културу то дозволе, бити продужена.


video...

Коментара: 0


# Зоран Стевановић Радио Алексинац изложба Александар Никезић
@ 

[ Додај коментар ]