Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Значај релакс масаже за здравље

rss

05.11.2015. Наташа

Као што и сам назив ове масаже каже, њена примена елиминисаће стрес, релаксирати и опустити ваше мишиће.

Значај релакс масаже за здравље

Уз лагану музику са лепим стиховима, мирисне штапиће и етерична уља ваше расположење ће се сигурно подићи. Релакс масажа ће такође побољшати концентрацију и убрзати метаболизам. Масажа траје око сат времена, а довољно је да једном недељно приуштите себи овај третман како би дуго уживали у његовим резултатима.

Битно је да се релакс масажа спроводи у тишини. Ако је бука у просторији у којој се примењује масажа то ће нарушити ваш мир. Најбоље је да за време масаже свира нека лагана музика. Идеална температура у просторији треба да буде од 25-27 степени. 

У релакс масажи се примењују сви покрети, од глађења преко гењечења, лупкања...а интезитет је мало јачи, мада у суштини зависи од особе до особе, ддносно стисак се прилагођава индивидуалној осетљивости.

Краљевска масажа 
Једна од врсти релакс масаже јесте и краљевска масажа. Овај третман истовремено изводе два масера . Самим тим се удвостручују сви ефекти масаже, односно  осећај пријатности, опуштања и уживања, добија се двострука количина позитивне енергије.

Масажа чоколадом
Релакс масажа се може примењивати и са омиљеном посластицом чоколадом. Ко каже да је чоколада намењена само за јело? Наиме, овај третман ће вас опустити и смирити ум, јер мирис чоколаде буди сва чула. Такође супстанце у чоколади штите кожу од прераног старења, а аминокиселине доводе до стварања серотонина - хормона среће. 

Шведска масажа
Овај вид релакс масаже је патентирао Хенри Петер Линг шведски психолог па отуда и носи ово име, односно назив Шведска масажа. Ова масажа повећава проток енергије у вашем телу и стимулише циркулацију.  Ипак, осим за побољшање циркулације и повећања енергије у организму, шведска масажа се користи и за релаксацију.

Приликом примене ове масаже, потребно је да се скинете голи и легнете на сто. Терапеут прекрије пешкиром ваше тело и открива само део који третира у тренутку. Када открије одређену регију тела, он наноси уље како би ублажио трење а онда креће да масира енергичним покретима. 

За који год тип релакс масаже да се одлучите, он може благотворно деловати на васе тело И на васе целокупно здравље па уколико сте у могућности размислите о једном таквом третману за себе.


# здравље релакс масажа
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима