Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Кампања „Живот у твојим рукама“

rss

06.06.2022. Црвени Крст

У оквиру кампање “Живот у твојим рукама”, стручни тим Црвеног крста Србије у уторак 7. јуна са почетком у 14 часова у Центру за културу и уметност Алексинца (Душана Тривунца 15) одржаће обуку спортистима и спортским радницима различитих спортских грана Спортског савеза Алексинц

Олимпијски комитет Србије.

 

Присутнима ће се пред почетак догађаја обратити генерални секретар Црвеног крста Србије Љубомир Миладиновић и начелница Одељења за општу управу и друштвене делатности Алексинца Ташана Јевтић.

Кампања „Живот у твојим рукама“ одвија се у сарадњи са Олимпијским комитетом Србије, под покровитељством Министарства здравља Републике Србије.

Акценат кампање  “Живот у твојим рукама” јесте на едукацији грађана да реагују у тренуцима наглог застоја срца јер су, када срце стане, први минути драгоцени и спасавају живот. Извођењем мера оживљавања “купујемо драгоцено време” до доласка медицинске службе јер само чекање на хитну помоћ или помоћ лекара без адекватне помоћи може довести до смртног исхода. Обука подразумева, уз уобичајене технике прве помоћи, употребу апарата за аутоматску дефибрилацију намењеног немедицинском кадру.

Циљ кампање је ширење свести о томе да можемо спасити људски живот правовременим реаговањем стеченим на обуци коју организује Црвени крст Србије.

Мото кампање је: Покренути неком срце најплеменитија је ствар коју можемо да урадимо за друго људско биће. Свако треба да зна како.

Тек заједно са вама можемо учинити да што већи број људи схвати значај пружања прве помоћи у тако критичној ситуацији као што је срчани застој. Зато вас позивамо да о планираном догађају известите јавност.

 

 Црвени крст Србије

                              


# Црвени крст здравље прва помоћ Црвени крст Србије
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима