Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Značaj relaks masaže za zdravlje

rss

05.11.2015. Nataša

Kao što i sam naziv ove masaže kaže, njena primena eliminisaće stres, relaksirati i opustiti vaše mišiće.

Značaj relaks masaže za zdravlje

Uz laganu muziku sa lepim stihovima, mirisne štapiće i eterična ulja vaše raspoloženje će se sigurno podići. Relaks masaža će takođe poboljšati koncentraciju i ubrzati metabolizam. Masaža traje oko sat vremena, a dovoljno je da jednom nedeljno priuštite sebi ovaj tretman kako bi dugo uživali u njegovim rezultatima.

Bitno je da se relaks masaža sprovodi u tišini. Ako je buka u prostoriji u kojoj se primenjuje masaža to će narušiti vaš mir. Najbolje je da za vreme masaže svira neka lagana muzika. Idealna temperatura u prostoriji treba da bude od 25-27 stepeni. 

U relaks masaži se primenjuju svi pokreti, od glađenja preko genječenja, lupkanja...a intezitet je malo jači, mada u suštini zavisi od osobe do osobe, ddnosno stisak se prilagođava individualnoj osetljivosti.

Kraljevska masaža 
Jedna od vrsti relaks masaže jeste i kraljevska masaža. Ovaj tretman istovremeno izvode dva masera . Samim tim se udvostručuju svi efekti masaže, odnosno  osećaj prijatnosti, opuštanja i uživanja, dobija se dvostruka količina pozitivne energije.

Masaža čokoladom
Relaks masaža se može primenjivati i sa omiljenom poslasticom čokoladom. Ko kaže da je čokolada namenjena samo za jelo? Naime, ovaj tretman će vas opustiti i smiriti um, jer miris čokolade budi sva čula. Takođe supstance u čokoladi štite kožu od preranog starenja, a aminokiseline dovode do stvaranja serotonina - hormona sreće. 

Švedska masaža
Ovaj vid relaks masaže je patentirao Henri Peter Ling švedski psiholog pa otuda i nosi ovo ime, odnosno naziv Švedska masaža. Ova masaža povećava protok energije u vašem telu i stimuliše cirkulaciju.  Ipak, osim za poboljšanje cirkulacije i povećanja energije u organizmu, švedska masaža se koristi i za relaksaciju.

Prilikom primene ove masaže, potrebno je da se skinete goli i legnete na sto. Terapeut prekrije peškirom vaše telo i otkriva samo deo koji tretira u trenutku. Kada otkrije određenu regiju tela, on nanosi ulje kako bi ublažio trenje a onda kreće da masira energičnim pokretima. 

Za koji god tip relaks masaže da se odlučite, on može blagotvorno delovati na vase telo I na vase celokupno zdravlje pa ukoliko ste u mogućnosti razmislite o jednom takvom tretmanu za sebe.

Komentara: 0


# zdravlje relaks masaža
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima