Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Zdravstveni radnici očajni jer ih je država prevarila

rss

28.05.2020. Pravda

Zdravstveni radnici u Aleksincu koji su angažovani 27. marta u opštoj bolnici na osnovu naredbe Ministarstva zdravlja, trenutno su u problemu, jer obećanje koje su dobili - da budu zaposleni na neodređeno vreme - nije ispunjeno.

Foto: arhiva

Naime, grupa zdravstvenih radnika uputila je apel u kojem se navodi da ih nakon dva meseca od angažovanja umesto stalnog zaposlenja čeka prekid radnog odnosa.

- Odazvali smo se na poziv kada je usled pandemije virusom kovid 19 našoj državi bilo najteže i kada je naš zdravstveni sistem bio pod velikim pritiskom. Bili smo na prvoj liniji odbrane bez straha za naše živote i živote naših najbližih. Opet bismo postupili isto jer smo radili ono za šta smo se školovali i ponosni smo na pruženu pomoć stanovnicima Aleksinca, kao i državi i zdravstvenom sistemu - naveli su ovi zdravstveni radnici iz Aleksinca, koji brinu za posao.

- U vreme pandemije, angažovani su zdravstveni radnici na prvu liniju odbrane. Na neodređeno. Sada im se uručuju otkazi, a ni platu nisu primili. Pa da pitam, je l’ aplaudirate i dalje? Licemeri - jedan je od komentara na Tviteru.

 

Oni u apelu dalje navode da mole za pomoć kako ne bi došlo do raskida njihovih ugovora.

- Država da ispuni naše obećanje i da se naše radno angažovanje nastavi - naveli su oni. 

- Ako se sećam nas su optuživali da smo im ukrali aplauz. Molio je zdravstvene radnike da se angažuju i prijave. I sad mu više ne trebaju. Ko će nas lečiti kada se pojavi sledeća pošast? Kome ćete aplaudirati? Nama treba veterinar. Jedan. Glasajte za radikale - napisao je još jedan tviteraš.

 

Da podsetimo, Ministarstvo zdravlja uputilo je naredbu svim zdravstvenim ustanovama u kojoj se direktorima nalaže da radno angažuju zdravstvene radnike na neodređeno vreme.

Izvor

Komentara: 0


# otkaz Opšta bolnica medicina koronavirus
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima