Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Шта најчешће сањамо и како то утиче на наше здравље

rss

28.04.2015. Наташа

Иако можда многи тога нису свесни, ми заправо сваку ноћ када одемо на спавање и када утонемо у сан ми нешто сањамо током већег дела ноћи. Тада смо у полусвесном стању и можемо сањати разне ствари које су обично одраз наших подсвесних мисли током тог или претходних дана.

сањати

Често ти снови могу бити одраз и неких ствари које нас иначе муче последњих дана и о којима смо размишљали током већег дела дана.

Такође, често се зна десити да сањамо оно о чему смо мислили и оно што смо гледали на пример на ТВ непосредно пре спавања.

Шта год да сањамо, то често може имати утицаја на то како ћемо се осећати наредног дана. Неки снови се често могу тумачити и као упозорења, а неки наравно могу јако позитивно и блажено утицати на нас да ћемо се наредног дана цео дан осећати живахни, здрави и пуни енергије.

Истраживање које је спроведено о томе шта људи генерално најчешће сањају је показало да су то обично снови о зубима, свадби, трудници, змији, као и разним кућним љубимцима попут мачке или кучета.

Врло је занимљиво наравно да у појединим случајевима сањамо неке врло нелогичне и неповезане снове у којима некад покушавамо да полетимо или да се трудимо да побегнемо од неког а то нам упорно не успева.

Након ових најчешћих снова које људи сањају, ту су често и снови о новцу, где можемо сањати разне варијације. 

Јако је битно да шта год сањали не дозволимо да нас то превише поремети, да нам утиче на здравље или да нам ствара превелику нервозу.

Свет снова је занимљив и узбудљив али није реалан живот и не треба превише да се забрињавамо шта год да смо сањали, било да су то неки од ових најчешћих снова или да су неке индивидуалне ствари које су плод наше подсвести.

 


# здравље сањати снови
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима