Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Ниш експрес наплаћује оверу и повратних карата

rss

14.12.2018.

Весна Илић, председница удружења "Љубав Вера нада" уочила је једну појаву коју што пре треба променити.

Ниш експрес наплаћује оверу и повратних карата

"Председница сам удружења које окупља оболеле од карцинома. Због природе болести оболели свакодневно на терапију, из Алексинца одлазе за Ниш. Највећи број путује Ниш експресом и то повратним картама које коштају 450 динара. Проблем је у томе што када се пацијенти враћају за Алексинац, иако имају повратну карту Ниш експреса, не могу да уђу на перон ако не плате 60 динара, оверу карте. Дакле Ниш експресу смо поклонили поверење, узели повратну карту, дали новац унапред, и сад када треба да уђемо на перон и да се вратимо код куће, морамо да платимо 60 динара. Сматрам да је то потпуна непословност и једна врста беспотребног намета." - каже госпођа Илић

Иако ће неко помислити да износ од 60 динара није тако висок, реалност је другачија. Оболели од карцинома, су најчешће у обавези да иду свакодневно на терапију, уз то многе лекове морају да купе, а са друге стране и одређена снимања морају да обаве код приватника због дугих листа чекања, тако да је оболелима сваки динар који не морају да дају, од великог значаја.

"Поједини путници путују Сокопревозом, али и са њима је иста ситуација, Ниш експрес и њима наплаћује повратну карту са додатних 60 динара за оверу. То је једини начин да се уђе на перон аутобуске станице" додала је госпођа Илић.

Апелујемо на надлежне на аутобсукој станици у Нишу да уваже ову примедбу, јер се ради о једном заиста безобразном пословном потезу. У свакој продаји услуга, се поверење путника награђује а не кажњава. Куповина повратне карте је једна врста унапред указаног поверења превознику, а с друге стране и осигурање примљеног новца унапред.


# Ниш експрес Весна Илић Сокопревоз
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима