Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Niš ekspres naplaćuje overu i povratnih karata

rss

14.12.2018.

Vesna Ilić, predsednica udruženja "Ljubav Vera nada" uočila je jednu pojavu koju što pre treba promeniti.

Niš ekspres naplaćuje overu i povratnih karata

"Predsednica sam udruženja koje okuplja obolele od karcinoma. Zbog prirode bolesti oboleli svakodnevno na terapiju, iz Aleksinca odlaze za Niš. Najveći broj putuje Niš ekspresom i to povratnim kartama koje koštaju 450 dinara. Problem je u tome što kada se pacijenti vraćaju za Aleksinac, iako imaju povratnu kartu Niš ekspresa, ne mogu da uđu na peron ako ne plate 60 dinara, overu karte. Dakle Niš ekspresu smo poklonili poverenje, uzeli povratnu kartu, dali novac unapred, i sad kada treba da uđemo na peron i da se vratimo kod kuće, moramo da platimo 60 dinara. Smatram da je to potpuna neposlovnost i jedna vrsta bespotrebnog nameta." - kaže gospođa Ilić

Iako će neko pomisliti da iznos od 60 dinara nije tako visok, realnost je drugačija. Oboleli od karcinoma, su najčešće u obavezi da idu svakodnevno na terapiju, uz to mnoge lekove moraju da kupe, a sa druge strane i određena snimanja moraju da obave kod privatnika zbog dugih lista čekanja, tako da je obolelima svaki dinar koji ne moraju da daju, od velikog značaja.

"Pojedini putnici putuju Sokoprevozom, ali i sa njima je ista situacija, Niš ekspres i njima naplaćuje povratnu kartu sa dodatnih 60 dinara za overu. To je jedini način da se uđe na peron autobuske stanice" dodala je gospođa Ilić.

Apelujemo na nadležne na autobsukoj stanici u Nišu da uvaže ovu primedbu, jer se radi o jednom zaista bezobraznom poslovnom potezu. U svakoj prodaji usluga, se poverenje putnika nagrađuje a ne kažnjava. Kupovina povratne karte je jedna vrsta unapred ukazanog poverenja prevozniku, a s druge strane i osiguranje primljenog novca unapred.

Komentara: 2


# Niš ekspres Vesna Ilić Sokoprevoz
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+4) (-3)

  VJ 14.12.2018.
  Autobus ban busa odnosno soko prevoza staje u naselju Ratko Jovic tako moze se izbeci placanje ove "usluge".

 • (+8) (-2)

  mirosalav 14.12.2018.
  Poštovani,
  na samoj povratnoj karti se nalazi bar-kod, pomoću koga možete ući na autobusku stanicua kartu moverite kod vozača autobusa, ili sačekati autobus kod MIN-JASTREBAC ili u NR JOVIĆ, i opet kartu overite kod vozača.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima