Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Моћ Атласа, првог вратног пршљена Oдговоран за здравље целог организма

rss

20.10.2011. Z.O.Joksović

http://atlasprofilax-srbija.com/index.php

Да је здрава и права кичма од изузетног значаја за опште здравље целокупног организма, и није нека новост. Али свакако јесте вест да од стања атласа , односно првог вратног пршљена, зависи све друго у организму. Ако први вратни пршљен није постављен како треба, човек може да осећа најразличитије тегобе.

Тврдећи да ниједном човеку први вратни пршљен није правилно постављен од родјења, а да се то ипак може трајно исправити, Владо Томљеновић, доктор натурологије и атлас специјалиста из Осјека, који је повремени терапеут и у Београду, каже:
- Ово је показала пракса на многобројним пацијентима. Најмлађи је била бебица од месец и по, а најстарија је била госпођа од 88 година. За бебе то ништа није чудно, јер се дешава приликом порођаја. У сваком случају, важно је знати да проблем помереног првог пршљена са његовог места постоји и да може да доведе до разних здравствених проблема. Првенствено мења држање тела, што утиче на његову статику, динамику и механику.

Шта то практично значи?
- Атлас не носи само главу, већ је одговоран за цело тело. Његова дислокација доводи до притиска на кичмену мождину, вертебралне (поред кичменог стуба) артерије, каротиде (вратне артерије) и важне нерве. То значи да је поремећена веза од мозга ка и периферним деловима тела и обрнуто, због чега долази до лоше прокрвљености мозга, као и лошег одвода венским путем крви из овог виталног органа. Последице трпи и лимфа, што се свеукупно испољава кроз лошу животну енергијуили њен недостатак. Такође је поремећен и центар за равнотежу.

Да ли ово стање може да се препозна кроз видљиве симптоме?
- У драстичним ситуацијама је видљиво, док у дискретним само наизглед може да буде неприметно. У сваком случају, глава је померена на једну страну, једно раме је померено, кук виши а нога краћа. Истовремено долази и до кривљења кичме. Последица оваквог стања су главобоље, вртоглавице, депресије. У суштини, поремећена је веза између мозга и сваке ћелије сваког органа, што и доводи до испољавања разних здравствених тегоба, па и најтежих.

Тврдите да је могуће Атлас вратити у правилан положај и човека учинити здравим?
- То не тврдим ја, већ Рене Клод Шимперли, швајцарски проналазач револуционарне ,,атлас профилаx,, методе, са којом је и самог себе излечио. Др Рене је патентирао специјалан ,,биовиб,, апарат, којим се вибрацијама стимулишу одређене акупресурне тачке на врату у пределу првог вратног пршљена, одмах испод лобање. Апарат се индивидуално прилагођава свакој особи, на основу претходно обављеног прегледа и разговора. У ствари, постоје одређени тестови у лежећем и седећем положају, који се прецизно дијагностикује положај атласа. Тек након тога се први вратни пршљен третира. Важно је истаћи да нема никаквих киропрактичких трзаја и наглих покрета врата. Све укупно траје од десет до петнаест минута.

Да ли је метода болна и колико је потребно третмана?
- Атлас се доводи у физиолошко стање једним третманом. Метода је апсолутно безопасна , али не и безболна. Колико ће некога болети, зависи од његовог прага бола и стања пршљена који није на свом месту. Истина је да велики број људи ову методу доживљава као пријатну масажу. Међутим, овде је много битније да нема готово никаквих контраиндикација, осим трудноће. За примену ,,атлас профилаx,, методе нису ограничавајуће ни године, нити, примера ради, остеопороза. А са њом се ревитализује читав организам, при чему нестају и здравствене тегобе за које људи нису склони да поверују да могу да их се ослободе.

Које су могуће реакције након примене ове методе?
- Могуће реакције се крећу од јаког умора, који упућује на озбиљна упална жаришта, преко напетости мишћа у потиљачном делу, леђима и слабинама, па све до бурнијег реаговања на раније проживљене и непотпуно излечене болести. Наравно, ове појаве су пролазног карактера. Да би себи олакшали и убрзали процес самоизлечења, пацијенти, којима се ово догађа, треба да примењују масаже потиљка и леђа, као и редовне купке, уколико су у могућности.

Видно побољшање
- После довођења атласа у физиолошко стање, долази до радикално позитивних промена у организму човека. Могу лако да се опипају бочни изданци, што до тада код већине није био случај, активира се регенерација ћелија у телу, а самим тим се регенеришу органи и психа у целости. Коригује се и држање тела при чему се човек усправља, јер долази до правилног положаја осталих кичмених пршљенова . Дужина ногу постаје иста, а коригује се и коси положај карлице.

Здрава деца
- Вишегодишња пракса показала је да мајке, којима је намештен положак првог вратног пршљена, рађају децу са нормално лоцираним атласом. Иако нема правог одговора зашто је то тако, очигледно је да методу треба примењивати превентивно, а не када дође до озбиљних здравствених проблема. Најбоље је да се примени што раније на деци , да би здраво расла и развијала се, каже Томљеновић.

Зорица Остојић Јоксовић, НОВОСТИ - ЖИВОТ ПЛУСМетода    

Швајцарац René - Claudius Schümperli, др Е.М. развио је у свету јединствену методу којом се ЈЕДНИМ ЈЕДИНИМ   третманом прецизно, безопасно и трајно   КОРИГУЈЕ НЕПРИРОДНИ  ПОЛОЖАЈ АТЛАСА, његово  ИСЧАШЕЊЕ-ЛУКСАЦИЈА (РОТАЦИЈА – ОД ПОЗАДИ ка НАПРЕД -  ЛЕВО, као и његова НАГНУТОСТ - ЛЕВО НА ГОРЕ, ДЕСНО НА ДОЛЕ !

 Ова метода је природна, немедицинска и не захтева  НИКАКВУ посебну дијагностику!

www.atlasprofilax.com

Погледајте, г. Ренé-а у емисији. “На Рубу Знаности” од 1.априла 2011. г. приказаној на “ХРТ 2”

 

НАУКА

Немачки Проф. др.мед. Reiner M.M. Seibel, 24 године се бави истраживањем поремећаја и болести кичменог стуба у Немачкој, ПОТВРДИО је ТЕЗУ господина Dr. René Schümperlija E.M., да је  ПРВИ вратни пршљен Атлас, у НЕПРИРОДНОМ положају !!!

ЦИТИРАМО :  "Први вратни пршљен - АТЛАС код практично сваког човека луксиран, и да се налази у погрешном ротацијском положају (cranio-caudal), те је потврдио јединствену методу AtlasPROfilax, којом се луксација атласа отклања прецизно, безопасно и трајно.” ... 

За примену “AltasPROfilax” процедуре, НИЈЕ ПОТРЕБНО  направити претходни снимак вратног дела кичме! Наравно да свако може направити снимак ПРЕ и ПОСЛЕ примене  ”AtlasPROfilax” процедуре!  У том случају НАГЛАШАВАМО, да се искључиво МРТ(магнетно резонантна томографија) снимањем на коронарном нивоу  (према напред и према натраг, као што је доле приказано)   може видети атланто-оцципитална  и атланто-аxиална веза !

MRT

Већина МРТ претрага вратног дела кичме врши се због ПОВРЕДА или ДЕГЕНЕРАТИВНИХ промена МЕДјУПРШЉЕНСКИХ дискова. У радиолошкој дијагностици,“прелаз”ГЛАВА-ВРАТ је био тек незнатно заступљен !!! Због тога што,ЈЕДИНА ДВА зглоба кичменог стуба где НЕ ПОСТОЈЕ МЕДјУПРШЉЕНСКИ ДИСКОВИ су : АТЛАНТО-ОКЦИПИТАЛНИ И АТЛАНТО –АКСИЈАЛНИ (ЈЕДАН од разлога, што је ОВА АНОМАЛИЈА запажена тек пре неких 15 година)  Па према томе се и НЕ МОГУ догодити проблеми с’ дисковина јер их у ТОЈ регији и НЕМА !

Радиолози врше претраге вратног дела кичменог стуба првенствено са две позиције, “ЛЛ” (с’БОКА-ПРОФИЛ) и “ПА” (од ПОЗАДИ) ! А када би требало, ЕВЕНТУАЛНО “видети” (у пракси се то ВЕОМА РЕТКО ради) Атлас, претрага - СНИМАЊЕ се врши АКСИЈАЛНИМ позиционирањем (ОДОЗГО према ДОЛЕ) !!! ОВАКВИМ позиционирањем Атласа, ЊЕГОВ НЕПРИРОДНИ положај, је ЈЕДВА ВИДЉИВ !

 Тек се увођењем МРТ успеле су се добити, ПРЕЦИЗНЕ “слике”  “прелаза”ГЛАВА-ВРАТ !  ПОЗИЦИОНИРАЊЕ наведене регије даје ПРЕЦИЗНУ дијагнозу НЕПРИРОДНОГ  положаја ПРВОГ вратног пршљена Атласа,односно његовог положаја у односу на ОКЦИПИТАЛНУ кост ЛОБАЊЕ, као и према ДРУГОМ вратном пршљену Аксису !

Коментара: 0


# здравље
@


 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима