Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Дом здравља Алексинац набавио нове дефибрилаторе и ЕКГ уређаје

rss

30.06.2017.

Дом здравља Алексинац спровео је поступак набавке нових уређаја, који нису скоро обнављани, а ради се о набавци два дефибрилатора и два ЕКГ апарата.

Дом здравља Алексинац набавио нове дефибрилаторе и ЕКГ уређаје

Дом здравља Алексинац спровео је, после много година, поступак набавке два нова дефибрилатора, један за хитну помоћ, а други за педијатрију.

Набављени су дефибрилатори марке METRAX PRIMEDIC XD 100, немачке производње. Оба дефибрилатора су прилагођена дечјем узрасту, те их обе службе могу користити и код деце и код одраслих. Вредност оба дефибрилатора је 1.553.568 динара са ПДВ, а рок испоруке је месец дана.

Ова инвестиција је од посебног значаја када се зна да су постојећи дефибрилатори веома стари, више пута сервисирани, а на педијатрији дефибрилатора никада до сада није ни било. Недавно је један нови дефибрилатор добијен уз нови санитет који је по пројекту Дома здравља добијен од Министарства здравља, тако да је сада хитна помоћ опремљена са два потпуно нова дефибрилатора, а у функцији су и стари.

Дом здравља Алексинац је спровео и поступак набавке два нова ЕКГ апарата, дванаестоканална, један за хитну помоћ, а други за педијатрију. Дом здравља до сада није имао дванаестоканални ЕКГ апарат.

Набављени су ЕКГ апарати марке SHENZHEN COMEN MEDICAL CM 1200 A, кинеске производње (ОВДЕ). Рок испоруке је до месец дана, а вредност оба ЕКГ апарата је 309.600 динара са ПДВ.

- Средства је кроз овогодишњи буџет обезбедила општина Алексинац, на чему се захваљујемо општини у име грађана општине Алексинац и наших запослених, кажу из алексиначког Дома здравља.

АКЦИЈА МЕРЕЊА НИВОА ГЛИКОЛИЗИРАНОГ ХЕМОГЛОБИНА

У среду, 21. јуна 2017. године, у просторијама Саветовалишта за дијабетес, тим медицинског особља из Дома здравља Алексинац и Опште болнице Алексинац, спровео је акцију мерења нивоа гликолизираног хемоглобина оболелим од дијабетеса и који су на терапији хуманим инсулинима.

- Пацијентима је, уједно, обезбеђен преглед. Циљ акције је боље сагледавање и лечење пацијената од ове болести, каже један од организатора акције, др Маша Милчић.

Коментара: 0


# Дом здравља буџет општина набавка хитна помоћ педијатрија Маша Милчић
@


 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима