Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Dom zdravlja Aleksinac nabavio nove defibrilatore i EKG uređaje

rss

30.06.2017.

Dom zdravlja Aleksinac sproveo je postupak nabavke novih uređaja, koji nisu skoro obnavljani, a radi se o nabavci dva defibrilatora i dva EKG aparata.

Dom zdravlja Aleksinac nabavio nove defibrilatore i EKG uređaje

Dom zdravlja Aleksinac sproveo je, posle mnogo godina, postupak nabavke dva nova defibrilatora, jedan za hitnu pomoć, a drugi za pedijatriju.

Nabavljeni su defibrilatori marke METRAX PRIMEDIC XD 100, nemačke proizvodnje. Oba defibrilatora su prilagođena dečjem uzrastu, te ih obe službe mogu koristiti i kod dece i kod odraslih. Vrednost oba defibrilatora je 1.553.568 dinara sa PDV, a rok isporuke je mesec dana.

Ova investicija je od posebnog značaja kada se zna da su postojeći defibrilatori veoma stari, više puta servisirani, a na pedijatriji defibrilatora nikada do sada nije ni bilo. Nedavno je jedan novi defibrilator dobijen uz novi sanitet koji je po projektu Doma zdravlja dobijen od Ministarstva zdravlja, tako da je sada hitna pomoć opremljena sa dva potpuno nova defibrilatora, a u funkciji su i stari.

Dom zdravlja Aleksinac je sproveo i postupak nabavke dva nova EKG aparata, dvanaestokanalna, jedan za hitnu pomoć, a drugi za pedijatriju. Dom zdravlja do sada nije imao dvanaestokanalni EKG aparat.

Nabavljeni su EKG aparati marke SHENZHEN COMEN MEDICAL CM 1200 A, kineske proizvodnje (OVDE). Rok isporuke je do mesec dana, a vrednost oba EKG aparata je 309.600 dinara sa PDV.

- Sredstva je kroz ovogodišnji budžet obezbedila opština Aleksinac, na čemu se zahvaljujemo opštini u ime građana opštine Aleksinac i naših zaposlenih, kažu iz aleksinačkog Doma zdravlja.

AKCIJA MERENjA NIVOA GLIKOLIZIRANOG HEMOGLOBINA

U sredu, 21. juna 2017. godine, u prostorijama Savetovališta za dijabetes, tim medicinskog osoblja iz Doma zdravlja Aleksinac i Opšte bolnice Aleksinac, sproveo je akciju merenja nivoa glikoliziranog hemoglobina obolelim od dijabetesa i koji su na terapiji humanim insulinima.

- Pacijentima je, ujedno, obezbeđen pregled. Cilj akcije je bolje sagledavanje i lečenje pacijenata od ove bolesti, kaže jedan od organizatora akcije, dr Maša Milčić.

Komentara: 0


# Dom zdravlja budžet opština nabavka hitna pomoć pedijatrija Maša Milčić
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima