Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Уговор за испоруку два возила за превоз пацијената на дијализу

rss

07.04.2016. Дом здравља Алексинац

Као што је познато, општина Алексинац припада ендемском подручју, на коме постоји велики број пацијената са хроничном бубрежном инсуфицијенцијом, те их Дом здравља Алексинац редовно превози до дијализног центра у Нишу, и самим тим, веома брзо, возила за превоз пацијената буду онеспособљена за даљу употребу, јер месечно прелазе и преко 12.000 км.

Уговор за испоруку два возила за превоз пацијената на дијализу

Планирано је да се нова возила набаве још прошле године, али због дуговања Дома здравља направљених претходних година, када је оснивач Дома здравља била Република Србија, а не Општина Алексинац, дуговања су морала да се подмире да не би стао рад Дома здравља, а за ову годину остала је набавка возила, за које је у потпуности средства обезбедила локална самоуправа, којој се захваљујемо у име свих пацијената.

У тексту Судар санитета и камионета, нишка Хитна помоћ преузела пацијента је грешком наведено да је возило Дома здравља Алексинац учесвовало у саобраћајној незгоди. Овим путем се извињавамо Дому здравља због погрешне информације.

Управо је потписан уговор за испоруку два возила, једног новог и једног половног, у укупној вредности од 3.500.000 динара са ПДВ-ом:

Ново возило је CITROEN Jumper CBI 2.0 HDI 130, минибус 8+1 седиште (производња 2016), са најмодернијим ЕУРО 6 мотором, као и са потребним безбедносним системима.

Половно возило је FIAT Ducato 2.0 JTD, минибус 8+1 седиште.

Ова набавка два возила обезбедиће континуиран и сигуран превоз пацијената на дијализу, без ризика да се возила која су тренутно у употреби покваре, јер се то очекује сваког тренутка, јер су максимално искоришћена, и стално се кваре и поправљају.

Захваљујемо се Општини Алексинац која суфинанссира Дом здравља Алексинац и тако омогућује његов несметан рад. Очекујемо да и последња дуговања из претходног периода исплатимо ове године, те да од наредне године можемо несметано да радимо и наставимо улагања у развој установе.

У току су договарања са Општином Алексинац и Општом болницом Алексинац, да се у сарадњи са Министарством здравља изнађе начин да се и у Алексинцу отвори дијализни центар, што није немогуће, али је веома скупо и комплексно. Међутим, постоји воља свих наведених страна да се тај проблем реши, и очекујемо да у наредних пар година и буде решен, сопственим средствима и/или уз помоћ донатора.

Пошто имамо проблем и са више него старим санитетским возилима за Службу хитне помоћи Дома здравља Алексинац, Дом здравља Алексинац покренуо је процедуру аплицирања за донацију два санитетска возила код амбасаде Јапана, надамо се да ће се и тај поступак успешно завршити.


# превоз здравство Дом здравља општина возила саобраћај набавка хитна помоћ дијализа
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима