Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

У Великом Дреновцу одржан хуманитарни концерт

rss

27.06.2018.

У Великом Дреновцу одржан је хуманитарни концерт „Хумано срце“. Прикупљена новчана средства биће уплаћена Дому за смештај одраслих лица у Кулини. У програму је наступила и естрадна звезда Биљана Јефтић. Свим учесницима хуманитарног концерта додељене су Захвалнице организатора.

У Великом Дреновцу одржан хуманитарни концерт

Крајем протекле недеље, у организацији КУД „Видовдан“ из Великог Дреновца, одржан је хуманитарни концерт под називом „Хумано срце“. Интересовање за овај концерт међу мештанима и околних насеља било је велико. Сала Дома културе била је дупке пуна. А како и не би када је међу учесницима хуманитарног концерта била и естрадна звезда Биљана Јефтић, наше горе лист, увек спремна да помогне свом завичају. Поред ње наступили су и вокални солисти Данијел Савић и Велимир Тошић. Затим је публику насмејао до суза и стенд-ап комичар Мирослав Ђорђевић, из Београда, победник „Аудиције“ емитоване на ТВ Пинк. Аплаузе је побрао и Саша Илић, звани Рудар такође Београђанин, који прича и пева унатрашке (уназад).

Наравно фил на торту ставили су поред домаћина чланови КУД "Видовдан" и културно уметничка друштва "Буковик" из Мозгова, "Дејан Јовановић-Деша" из Тешице, те "Бисер" из Дражевца, "Опанак" из Лужана, "Мерак" из Вукашиновца и "Рутевац" из истоименог села, као и чланови плесног клуба "Ронде" из Алексинца. Пре почетка хуманитарног концерта, публика је разгледала изложбу домаће радиности недавно основаног удружења жена "Видовдан" као и радове удружења жена "Радиност" из Алексинца.

О значају хуманитарног концерта, говорила је преседница КУД "Видовдан" Мимица Милановић, која је између осталог рекла: Хуманитарни концерт има посебан задатак, да промовише солидарност и покрене акцију помоћи домаћинствима у селима подно Малог Јастрепца, која су недавно у незапамћеном невремену у овом делу земље, претрпела огромну материјалну штету. Осим пољопривреде штету су претрпели и објекти од којих су многи тотално уништени, путеви разуђени а мостови урушени. Зато је сада право време за људску хуманост на делу и солидарност - казала је Милановићева.

Од улазница које су коштале симболично по сто динара и добровољних прилога, сакупљено је око 30 хиљада динара. Цео износ уплаћен је Дому за смештај одраслих лица у Кулини. Иначе организацију хуманитарног концерта КУД "Видовдан" помогли су и Центар за културу и уметност - Алексинац, Организација за туризам и спорт - ОТИС, Библиотека "Вук Караџић" као и Удружење добровољних давалаца крви и донора органа "Хумано срце", Удружење жена „Радиност“ из Алексинца, Друштво воденичара "Морава", Удружење српско-руског пријатељства и песника и књижевника Нишавског округа.

По за вршетку хуманитарног концерта „Хумано срце“, свим учесницима програма као и установама и удружењима, који су помогли да концерт оправда своју сврсисходност, председница КУД "Видовдан" Мимица Милановић уручила је захвалнице.

Текст и фото: Томислав Брзаковић


# Центар за културу и уметност Хумано срце Томислав Брзаковић Велики Дреновац Биљана Јефтић Ronde плесни студио Вук Караџић
@cekulaleksinac @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима