Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

U Velikom Drenovcu održan humanitarni koncert

rss

27.06.2018.

U Velikom Drenovcu održan je humanitarni koncert „Humano srce“. Prikupljena novčana sredstva biće uplaćena Domu za smeštaj odraslih lica u Kulini. U programu je nastupila i estradna zvezda Biljana Jeftić. Svim učesnicima humanitarnog koncerta dodeljene su Zahvalnice organizatora.

U Velikom Drenovcu održan humanitarni koncert

Krajem protekle nedelje, u organizaciji KUD „Vidovdan“ iz Velikog Drenovca, održan je humanitarni koncert pod nazivom „Humano srce“. Interesovanje za ovaj koncert među meštanima i okolnih naselja bilo je veliko. Sala Doma kulture bila je dupke puna. A kako i ne bi kada je među učesnicima humanitarnog koncerta bila i estradna zvezda Biljana Jeftić, naše gore list, uvek spremna da pomogne svom zavičaju. Pored nje nastupili su i vokalni solisti Danijel Savić i Velimir Tošić. Zatim je publiku nasmejao do suza i stend-ap komičar Miroslav Đorđević, iz Beograda, pobednik „Audicije“ emitovane na TV Pink. Aplauze je pobrao i Saša Ilić, zvani Rudar takođe Beograđanin, koji priča i peva unatraške (unazad).

Naravno fil na tortu stavili su pored domaćina članovi KUD "Vidovdan" i kulturno umetnička društva "Bukovik" iz Mozgova, "Dejan Jovanović-Deša" iz Tešice, te "Biser" iz Draževca, "Opanak" iz Lužana, "Merak" iz Vukašinovca i "Rutevac" iz istoimenog sela, kao i članovi plesnog kluba "Ronde" iz Aleksinca. Pre početka humanitarnog koncerta, publika je razgledala izložbu domaće radinosti nedavno osnovanog udruženja žena "Vidovdan" kao i radove udruženja žena "Radinost" iz Aleksinca.

O značaju humanitarnog koncerta, govorila je presednica KUD "Vidovdan" Mimica Milanović, koja je između ostalog rekla: Humanitarni koncert ima poseban zadatak, da promoviše solidarnost i pokrene akciju pomoći domaćinstvima u selima podno Malog Jastrepca, koja su nedavno u nezapamćenom nevremenu u ovom delu zemlje, pretrpela ogromnu materijalnu štetu. Osim poljoprivrede štetu su pretrpeli i objekti od kojih su mnogi totalno uništeni, putevi razuđeni a mostovi urušeni. Zato je sada pravo vreme za ljudsku humanost na delu i solidarnost - kazala je Milanovićeva.

Od ulaznica koje su koštale simbolično po sto dinara i dobrovoljnih priloga, sakupljeno je oko 30 hiljada dinara. Ceo iznos uplaćen je Domu za smeštaj odraslih lica u Kulini. Inače organizaciju humanitarnog koncerta KUD "Vidovdan" pomogli su i Centar za kulturu i umetnost - Aleksinac, Organizacija za turizam i sport - OTIS, Biblioteka "Vuk Karadžić" kao i Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi i donora organa "Humano srce", Udruženje žena „Radinost“ iz Aleksinca, Društvo vodeničara "Morava", Udruženje srpsko-ruskog prijateljstva i pesnika i književnika Nišavskog okruga.

Po za vršetku humanitarnog koncerta „Humano srce“, svim učesnicima programa kao i ustanovama i udruženjima, koji su pomogli da koncert opravda svoju svrsishodnost, predsednica KUD "Vidovdan" Mimica Milanović uručila je zahvalnice.

Tekst i foto: Tomislav Brzaković

Komentara: 0


# Centar za kulturu i umetnost Humano srce Tomislav Brzaković Veliki Drenovac Biljana Jeftić Ronde plesni studio Vuk Karadžić
@cekulaleksinac @ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima