Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Цепени ћунци и Исказ отворили концертну сезону

rss

12.03.2017. СМ Гидра

У суботу 11. марта отпочела је овогодишња концертне сезона у организацији овдашњег Центра за културу и уметност.

Цепени ћунци и Исказ отворили концертну сезону

Музички подијум су овог пута заједнички поделили бендови „Цепени ћунци“ и „Исказ“. Микс бендова различитих жанрова се испоставио као прави потез организатора, јер је хол „Дом рудара“ на Алексиначком руднику био солидно попуњен.

Концерт је отворио панк бенд „Цепени ћунци“ са југоистока Србије, из сада већ чувеног села Ладовице. Овај култни бенд је са собом, као по обичају, привукао и фанове из других околних градова, каја редовно прати активности овог бенда. Стандардни репертоар није изостао, а по обичају, на крају наступа су и фанови изашли на бину и сви отпевали “Бугарску скупштину“.

Након њих на бину је изашао панчевачки „Исказ“ и одмах су, на старту својом позитивном енергијом, пласирали савремен звук хип – хопа, испреплетен са различитим музичким правцима. На репертоару су биле поред својих песама и познате ствари које је овај бенд радио заједно са познатим музичарима као што су Марчело, Којот (Еиесбурн).

Исказ је тренутно врло актуелан бенд у Србији, који пласира неки нови звук, имиџ неког новог времена и може се рећи да су својим наступом “купили” Алексинчане.

Треба такође напоменути да је хол Дома рудара право место за овакве догађаје. Ово је, иначе, простор где су некад по речима старијих, одржавале разне игранке и манифестације у неким срећним временима. Посебна похвала иде организатору и људима који су направили музички подијум (бину), који је дао посебну драж овом заједничком наступу бендова са југа Србије и јужног Баната.


# рок музика панк Дом рудара хип хоп Цепени Ћунци група Исказ група
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима