Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Провинција узвратила ударац уз помоћ Новембра

rss

15.08.2016. Саша Марковић Гидра

Овог викенда у Бабушници је одржана тродневна манифестација Лужнички фестивал “Луфес 2016”.

Провинција узвратила ударац уз помоћ Новембра

Прве вечери, у четвтак 11. августа, част да отвори фестивал је имала “Рибља чорба”, легендарни српски рок бенд, који је имао и домаћу подршку у перспективном рок саставу “Фајронт Бенд”.

Треће фестивалско вече, субота 13. август, било је резервисано за љубитеље Панк-рок звука. Своје учешће узели су бендови из Лабовице “Хидроген” и “Цепени чунци”, затим књажевачки бенд “Наблесно тесни”, а као главни бенд вечери нишки панкери “Новембар”.

Сви ови бендови чине једну фину и другарску групацију панк бендова, коју верно прати њихова публика, која уједно и добро познаје њихов репертоар. Бендови су истрајни, упорни и своју сврху постојања дугују вермин фановима који им свакако дају неопходну подстрек и инспирацију за даље панкерске авантуре.

Посебно треба споменути групу “Новембар”, која ове године слави 25 година постојања. Овог лета бенд је доста активан на свим пољима где доминирају панкерски звукови. После Арсенала феста, Грин харт феста у Соко бањи, фестивала “5 до 100”, ови култни панкери нашли су се по први пут покрај реке Лужнице. Познатим хитовима “Дегуело”, “Које сунце убио”, “Кажи ми”, “Тако млад и тако чист”, ипак су успели да донекле загреју своје верне фанове упркос веома хладном времену.

Све у свему, било је ово право панкерско вече за уживање упркос нехуманим временским приликама. Организатор фестивала својом гостољубивошћу и приступом према бендовима доказао је да су достојни организације оваквих врста манифестација.

И поред тога што је цео догађај “упакован” између “ Гитаријаде” и “Нишвила” може се слободно закључити да је вечерашња парола домаћина “Провинција узвраћа ударац” у потпуности успела.
Ваш “ударац” има довољну јачину, само наставите тако, нисте “ВИ” никаква провинција.

Јужна Србија Инфо


# фестивал Јужна Србија рок музика Бабушница панк Новембар група Рибља чорба група Хидроген група Фајронт Бенд Цепени Ћунци група
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима