Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Atheist rap на алексиначки и македонски начин

rss

18.04.2016. Саша Марковић Гидра

Новосадски панк бенд Atheist rap у склопу пролећне турнеје по читавом региону актуелног албума “Уберлауф”, после тачно 2 године одржали су концерт на Алексиначком Руднику.

Atheist Rap фото: Светлана Митровић

Као предгрупа веселим Новосађанима наступио је бенд "Прљаве сестре" из Ниша, са задатком да загреју солидно попуњен Дом рудара.

Нешто мало  пре поноћи Атеисти су изашли на бину и свој наступ отворили песмама "Момци се враћају у град" и "Вођа" са актуелног албума. Затим су почели да се ређају добро познате ствари са претходних албума.  На самом почетку сет листе песма "ХА-ПУ, фаворит са задњег албума и добро познате  "Притиленд" и "Година  културе" успевају  да  усијају атмосферу код већ добро расположених фанова.

Средином наступа приликом песме "ОРА" на бину на задовољство бенда изашли  су  и највеселији фанови бенда  и хорски отпевали   познату ствар о радној акцији. Затим су на ред дошле Аутомобилске песме "Car Core" и "Warburg". Бенд своју регурални део наступа завршава хитовима "Играш грубо", "Др Поп" и "Сарајево". На додатан рад  Атеисти су извели "Трабанта", "Радуле" и "Минијатуру".

Atheist Rap фото: Светлана Митровић

Све у свему може се на крају рећи да су "Матори покварењаци" оправдали очекивања својом добро познатом енергијом на својим наступима. Жестока свирка, прошарана јаким гитарским рифовима је увек проверена комбинација. Атхеисти  су на крају обећали да ће се поново вратити у Алексинац, на месту где су и започели овогодишњу  пролећну  турнеју.

Треба напоменути да је Алексиначка сцена постала врло популарна у окружењу. У дому рудара могли су се видети из гости из познатих бендова "Новембар", Горибор", "School bus", који су на моменте излазили на бину као гости изненађења. Такође, нису изневерили ни фанови Атеист репа из околних градова Ниш, Власотинце, Параћин, Крушевац и Сокобања.

Atheist Rap фото: Светлана Митровић

Писац ових редова је имао част да присуствује концерту Атеист репа сутрадан у Скопљу у македонском културном центру. Број публике у овом граду од 500.000 становника је био идентичан броју у Дому рудара на Алексиначком руднику. Атмосфера је била задовољавајућа, а сет листа песама потпуно идентична.

Ипак, током концерта број људи у сали је варирао јер је у самом простору забрањено пушење, па су љубитељи цигарета морали стално да излазе ван концертне сале. Свирка је почела у ранијем вечерњем термину, а скоро половина фанова је купила мајцу бенда. Негде на половини концерта на моје изненађење могли су се чути познати повици Премијеру Србије. На крају концерта како је то традиција свирки у МКЦ, навеселији фанови су заједно са бендом завршили на бини и отпервали последње тактове песме Минијатура.

Након концерта уследило је дружење са бендом у врло пријатној атмосфери.

Atheist Rap фото: Светлана Митровић

Сет листа :

Момци се враћају
Вођа
Западна европа
Друго паковање
Притиленд
ХА-ПУ
Година културе
Њањава
Штрикање
Фелићита
Шприцер бојз
ОРА
Не би било фер
Сплићки ђир
Мене за Буџу
Car core
Wartburg

Летњи хит
Фатаморгана
Играш грубо
Др Поп
Сарајево
БИС   Трабант, Радуле, Минијатура

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1051994198206003.1073741829.101681209903978&type=3


# Алексиначки Рудник Сокобања аутомобил рок музика Скопље панк Atheist Rap Дом рудара Забрањено Пушење
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима