Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Бркови у Алексинцу

rss

06.09.2015. Саша Марковић Гидра

Након наступа на свим виђенијим овогодишњим регионалним фестивалима, некако тихо и на брзину, хрватска панк рок -турбо фолк атракција БРКОВИ посетили су и наш град.

Бркови у Алексинцу

Првобитно је концерт требао да се одржи у дому културе на Алексиначком руднику, али је у последњи час пребачен у Алексиначки дом омладине. 

Добро расположни чланови овог бенда који искључиво користе своје надимке уместо имена, а своје албуме издају без икакве сарадње са издавачким кућама, притом вешто користе присутност интернета како би своје албуме својим фановима приближили што више.

Емотивне стихове у турбо фолк фазону спајају са панк-рок свирком и својом жестином на наступима доводе атмосферу на концертима до усијања. Солидно попуњен, дом омладине је њих прихватио домаћински баш онако како треба, а бркови су узвратили свирком као да су на Бир фесту. 

Певач Шемсо 69 је посебно био расположен, па је својимм наступом и показао поштовање према нашем малом градићу, доминирао енергијом који је уложио за време свирке, а потом по завршетку концерта стрпљиво се фотографисао и комуницирао са својим фановима, за разлику од недавних гостију из Новог Сада (Обојени програм) који нису изпоштовали домаћина, а такође и своје фанове у препуном дому омладине. 

Специјални гост на концерту Бркова је био наш суграђанин Небојша Минић гитариста Кербера, који се недавно на Беер фесту упознао са овим симпатичним гостима из Загреба. 

Овом приликом бих истакао гостопримство Руско–Српског пријатељства где се група одмарала пре наступа и са председником друштва Љубом Буцеком у башти овог клуба музицирала познате Југо носталгичарске хитове, који се могу видети на Фејсбук профилу бенда Бркови. 

За крај остаје жал што овај спектакл могао да буде и на неком отвореном простору у граду, где би више људи могло да види нешто што дуги мали градови могу само да сањају. Али, шта да се ради, то смо ми.

 


# фестивал рок музика Дом омладине Обојени програм Небојша Минић Саша Марковић Гидра Гидра панк Бркови група
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима