Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Рок концертна година: Резиме

rss

31.12.2015. Саша Марковић Гидра

Крај године је дошао, па је време да се сведу и неке рачунице на овдашњој градској музичкој сцени.

Рок концертна година: Резиме

У оквиру својих могућности Центар за културу и уметност је организовао и неколико рок концерта, што је обзиром на разне чудне околности и финансиске проблеме ове установе ипак за сваку похвалу.

Највише је доминирала алтернативна музичка сцена у Србији и може се слободно рећи да је у алексиначком дому омладине у овој врсти музике наступило „Крем“ друштво. Оно што је. можда. једино недостајало јесте већа посећеност ових музичких догађаја.

Сезону је отворила група „EYOT“ из Ниша, мартовским концертом, а првомајске празнике је обележио изваредно посећен наступ новосадског бенда „Обојени програм“. Средином месеца маја одржан је концерт у дому културе на Алексиначком руднику групе „EYESBURN", који је мимо свих очекивања био изузетно посећен, а на концерту је било публике од 7 до 77 године.

Поводом дана општине 5 јуна, сваке године, сада већ традиционално долази увек неки „гигант бенд“, овога пута је то био комшијски „Кербер“ који је испунио трибине и терене стадиона за мале спотове и приредио несвакидашњи спектакл, какав није виђен дуго у нашем граду.

Септембра месеца наш град посећују гости из Загреба који су права концертна актракција група „Бркови“. Овај бенд је наступао на свим већим фестивалима ове године у региону и њихово ангажовање од стране организатора је било за сваку похвалу.

Јесењи део сезоне је био концертно најактивнији, а концерте је отворио Никола Чутурило, а затим новембарске свирке Канда Коџа и Небојше, Оружјем противу отмичара и Панк бенда Џа или Бу. Концертну сезону је затворила група Кал на помало тужан начин пред врло малим бројем публике.

Поред ових десетак концерта треба споменути да је било врло мало свирки локалних бендова. Алексинац нет је једини медији у граду који је увек пропратио сва музичка дешавања у граду.Имали смо по први пут и извештаје са 49 гитаријаде у Зајечару и разних музичких фестивала у Србији.

Сарадња музичке редакције Алексинац нета са овдашњим Центром за културу и уметност је била на највишем нивоу и за сваку похвалу. Увек смо били испоштовани, уважени, а музичари су нам били увек доступни. Дугујемо захвалност и удружењу „Руско српсог пријатељства“, које нам је увек уступало простор за дружење са музичарима. Циљ наше редакције је да се проширимо и пратимо друга културна дешавања у нашем граду. Ово је уједно мали „позив“ свим заинтересованим добро намерним људима који се баве културом, да нам се јаве, придруже и буду наши сарадници.

21 МАР EYOT @ ЦКУ Алексинац

02 МАЈ ♫♪ Концерт ОБОЈЕНИ ПРОГРАМ, Алексинац, 2. мај 2015. ♪♫

15 МАЈ Концерт групе "EYESBURN", Алексиначки рудник, 15. мај 2015.

05 ЈУН ♫♪ Концерт групе КЕРБЕР ♪♫ | Алексинац, 22 h

04 СЕП Концерт групе БРКОВИ, Алексинац, 22h

23 ОКТ ♫ ♪ ♫ Концерт НИКОЛА ЧУТУРИЛО ЧУТУРА & БЕНД ♪ ♫ ♪ Алексинац 22h

07 НОВ ♫ ♪ ♫ Концерт КАНДА, КОЏА И НЕБОЈША ♪ ♫ ♪ Алексинац, 22h

13 НОВ ♫ ♪ ♫ Концерт ОРУЖЈЕМ ПРОТИВУ ОТМИЧАРА ♪ ♫ ♪ Алексинац, 22h

27 НОВ ♫ ♪ ♫ Концерт ЏА ИЛИ БУ ♪ ♫ ♪ Алексинац, 22h

25 ДЕЦ ♫ ♪ ♫ Концерт Групе КАЛ ♪ ♫ ♪ Алексинац, 21h


# Алексиначки Рудник Eyot Центар за културу и уметност Џа или бу фестивал Алексинац.Нет рок музика Обојени програм Кербер Саша Марковић Гидра Бркови група Канда Коџа Небојша Оружјем против отмичара Кал
@cekulaleksinac @aleksinacnet @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима