Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Рокенрол резиме 2016.

rss

30.12.2016. Саша Марковић Гидра

Ближи се полако крај године и по већ устаљеном обичају време је да се уради резиме музичких догађаја на овдашњој градкој сцени.

Рокенрол резиме 2016.

Као што претпостављате, носиоц скоро свих концертних дешавања у граду био је овдашњи Центар за културу и уметност. Прошлогодишња сезона је била веома запажена, а што се тиче ове чини се још боља и успешнија.

Оно што је такође за сваку похвалу јесте и то да су активирана нова места где су одржавани концерти. Значи, поред Дома омладине, централне биоскопске сале и стадиона за мале спортове, "Таш", активирана су нова- стара места попут биоскопске сале на Алексиначком руднику и двориште Завичајног музеја.

Сезона концертних дешавања почела крајем марта месеца, а част да је отвори сезону имао је крагујевачки бенд ”Веселе 80”, иначе један од најпознатији кавер бендова у региону. То се испоставило као одличан потез организатора и као сјајна увертира за концерт Атеист репа и промоцију њиховог новог албума “Уберлауф”, средином априла у сали на Алексиначком руднику.

Фото Инфо-Г

За време првомајских празника на истом месту гостовао је по први пут београдски бенд E Play, који је доказао да је права концертна атракција.

Као и сваке године на стадиону “ТАШ”, сада већ традиционално поводом дана општине 5 јуна, резервисан је за неки “ГИГАНТ” бенд. После двадесет година поново су наш град посетили Партибрејкерси и на најбољи начин оправдали позив организатора.

Фото Инфо-Г Дан рудара је такође обележен на пристојан начин наступом бенда “Елвис ЈР Куртовић”. Публика у Дому рудара је имала јединствену прилику да ужива у хитовима бенда “Забрањеног пушења”, које овај бенд изводи савршено на својим наступима.

Јесен, као по обичају, је концертно најактивније време када се одржавају концерти, а овога пута Дом омладине је угостио бенд Попечитеље и легендарног бубњара Смака Слободана Стојановића Кепе и његов бенд “ Free Spirits”.

Најважније у овом извештају је да је Алексинац добио по први пут и актуелне фестивале, као што су “Srbija Rocks”, на коме су своје учешће узели познати извођачи као што су групе Новембар, Самостални Референти, Ничим Изазван и Марчело.

Такође, у децембру месецу покренут је по први пут фестивал “Завршни ударац” на коме су наступили актуелни бендови “Игралом”, “Наблеснотесни” и легендарни “КБО”.

Све у свему, може се рећи да је ово била берићетна музичка сезона, која је за сваку похвалу. Овде треба и додати низ добрих свирки у кафићу Пресинг од којих су се посебно истакли наступи бендова А101 из Јапана и крушевачког панк рок бенда Црвени картон.

Фото Инфо-ГШто се тиче посете концерата може се слободно рећи да је у благом порасту.

Концерт Гоце Тржан који је организован у склопу културног лета у организацији градског позоришта на стадиону Таш је, по неким извештајима, посетило 8000 људи, што је уједно и рекордна посета у Алексинцу.

Такође, треба напоменути да су љубитељи музике могли да уживају у скоро свим музичким жанровима.

Надамо се да нам и следећа година доноси низ лепих концерата и да ће се ова музичка разгледница наставити у истом ритму.

До тада рокерски поздрав од Саше Марковића Гидре и све најлепше у 2017. години.


# Центар за културу и уметност фестивал рок музика Дом омладине Саша Марковић Гидра Atheist Rap E-Play Веселе 80. Партибрејкерс бенд Елвис Ј. Куртовић Дан рудара Марчело Ничим изазван Самостални референти Новембар група Слободан Стојановић Кепа Црвени картон група Попечитељи Игралом група Наблеснотесни група КБО група Srbija Rocks
@cekulaleksinac @eplayband @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима