Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Brkovi u Aleksincu

rss

06.09.2015. Saša Marković Gidra

Nakon nastupa na svim viđenijim ovogodišnjim regionalnim festivalima, nekako tiho i na brzinu, hrvatska pank rok -turbo folk atrakcija BRKOVI posetili su i naš grad.

Brkovi u Aleksincu

Prvobitno je koncert trebao da se održi u domu kulture na Aleksinačkom rudniku, ali je u poslednji čas prebačen u Aleksinački dom omladine. 

Dobro raspoložni članovi ovog benda koji isključivo koriste svoje nadimke umesto imena, a svoje albume izdaju bez ikakve saradnje sa izdavačkim kućama, pritom vešto koriste prisutnost interneta kako bi svoje albume svojim fanovima približili što više.

Emotivne stihove u turbo folk fazonu spajaju sa pank-rok svirkom i svojom žestinom na nastupima dovode atmosferu na koncertima do usijanja. Solidno popunjen, dom omladine je njih prihvatio domaćinski baš onako kako treba, a brkovi su uzvratili svirkom kao da su na Bir festu. 

Pevač Šemso 69 je posebno bio raspoložen, pa je svojimm nastupom i pokazao poštovanje prema našem malom gradiću, dominirao energijom koji je uložio za vreme svirke, a potom po završetku koncerta strpljivo se fotografisao i komunicirao sa svojim fanovima, za razliku od nedavnih gostiju iz Novog Sada (Obojeni program) koji nisu izpoštovali domaćina, a takođe i svoje fanove u prepunom domu omladine. 

Specijalni gost na koncertu Brkova je bio naš sugrađanin Nebojša Minić gitarista Kerbera, koji se nedavno na Beer festu upoznao sa ovim simpatičnim gostima iz Zagreba. 

Ovom prilikom bih istakao gostoprimstvo Rusko–Srpskog prijateljstva gde se grupa odmarala pre nastupa i sa predsednikom društva Ljubom Bucekom u bašti ovog kluba muzicirala poznate Jugo nostalgičarske hitove, koji se mogu videti na Fejsbuk profilu benda Brkovi. 

Za kraj ostaje žal što ovaj spektakl mogao da bude i na nekom otvorenom prostoru u gradu, gde bi više ljudi moglo da vidi nešto što dugi mali gradovi mogu samo da sanjaju. Ali, šta da se radi, to smo mi.

 


# festival rok muzika Dom omladine Obojeni program Nebojša Minić Saša Marković Gidra Gidra pank Brkovi grupa
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima