Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Atheist rap na aleksinački i makedonski način

rss

18.04.2016. Saša Marković Gidra

Novosadski pank bend Atheist rap u sklopu prolećne turneje po čitavom regionu aktuelnog albuma “Uberlauf”, posle tačno 2 godine održali su koncert na Aleksinačkom Rudniku.

Atheist Rap foto: Svetlana Mitrović

Kao predgrupa veselim Novosađanima nastupio je bend "Prljave sestre" iz Niša, sa zadatkom da zagreju solidno popunjen Dom rudara.

Nešto malo  pre ponoći Ateisti su izašli na binu i svoj nastup otvorili pesmama "Momci se vraćaju u grad" i "Vođa" sa aktuelnog albuma. Zatim su počeli da se ređaju dobro poznate stvari sa prethodnih albuma.  Na samom početku set liste pesma "HA-PU, favorit sa zadnjeg albuma i dobro poznate  "Pritilend" i "Godina  kulture" uspevaju  da  usijaju atmosferu kod već dobro raspoloženih fanova.

Sredinom nastupa prilikom pesme "ORA" na binu na zadovoljstvo benda izašli  su  i najveseliji fanovi benda  i horski otpevali   poznatu stvar o radnoj akciji. Zatim su na red došle Automobilske pesme "Car Core" i "Warburg". Bend svoju reguralni deo nastupa završava hitovima "Igraš grubo", "Dr Pop" i "Sarajevo". Na dodatan rad  Ateisti su izveli "Trabanta", "Radule" i "Minijaturu".

Atheist Rap foto: Svetlana Mitrović

Sve u svemu može se na kraju reći da su "Matori pokvarenjaci" opravdali očekivanja svojom dobro poznatom energijom na svojim nastupima. Žestoka svirka, prošarana jakim gitarskim rifovima je uvek proverena kombinacija. Atheisti  su na kraju obećali da će se ponovo vratiti u Aleksinac, na mestu gde su i započeli ovogodišnju  prolećnu  turneju.

Treba napomenuti da je Aleksinačka scena postala vrlo popularna u okruženju. U domu rudara mogli su se videti iz gosti iz poznatih bendova "Novembar", Goribor", "School bus", koji su na momente izlazili na binu kao gosti iznenađenja. Takođe, nisu izneverili ni fanovi Ateist repa iz okolnih gradova Niš, Vlasotince, Paraćin, Kruševac i Sokobanja.

Atheist Rap foto: Svetlana Mitrović

Pisac ovih redova je imao čast da prisustvuje koncertu Ateist repa sutradan u Skoplju u makedonskom kulturnom centru. Broj publike u ovom gradu od 500.000 stanovnika je bio identičan broju u Domu rudara na Aleksinačkom rudniku. Atmosfera je bila zadovoljavajuća, a set lista pesama potpuno identična.

Ipak, tokom koncerta broj ljudi u sali je varirao jer je u samom prostoru zabranjeno pušenje, pa su ljubitelji cigareta morali stalno da izlaze van koncertne sale. Svirka je počela u ranijem večernjem terminu, a skoro polovina fanova je kupila majcu benda. Negde na polovini koncerta na moje iznenađenje mogli su se čuti poznati povici Premijeru Srbije. Na kraju koncerta kako je to tradicija svirki u MKC, naveseliji fanovi su zajedno sa bendom završili na bini i otpervali poslednje taktove pesme Minijatura.

Nakon koncerta usledilo je druženje sa bendom u vrlo prijatnoj atmosferi.

Atheist Rap foto: Svetlana Mitrović

Set lista :

Momci se vraćaju
Vođa
Zapadna evropa
Drugo pakovanje
Pritilend
HA-PU
Godina kulture
Njanjava
Štrikanje
Felićita
Špricer bojz
ORA
Ne bi bilo fer
Splićki đir
Mene za Budžu
Car core
Wartburg

Letnji hit
Fatamorgana
Igraš grubo
Dr Pop
Sarajevo
BIS   Trabant, Radule, Minijatura

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1051994198206003.1073741829.101681209903978&type=3


# Aleksinački Rudnik Sokobanja automobil rok muzika Skoplje pank Atheist Rap Dom rudara Zabranjeno Pušenje
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima