Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Заседао кризни штаб: Проглашена ванредна ситуација

rss

05.01.2016. Фејсбук страница општине

На данас одржаној ванредној седници Штаба за ванредне ситуације донета је одлука о проглашењу ванредне ситуације на делу територије општине Алексинац због снежних наноса, и то у Мозгову, Брадарцу и Преконозима.

Заседао кризни штаб: Проглашена ванредна ситуација

И поред тога што претходних дана дежурне службе јавних комуналних предузећа раде непрекидно и са максималним капацитетима, јучерашње обилне снежне падавине направиле су додатни проблем, и оставиле становнике ова три насеља одсеченим. Проглашењем ванредне ситуације на територији ових насеља биће омогућено ангажовање додатне механизације на рашчишћавању путева до ових места.

„Због велике територије, у оваквим ситуацијама имамо додатни проблем стићи до свих удаљених крајева и свих становника општине Алексинац. Задовољан сам ангажовањем јавних служби на рашчишћавању снежних наноса на путевима, због чега, иако отежано, саобраћај функционише у највећем делу Општине. Иако је пут до Мозгова био рашчишћен, јуче је због нових падавина и јаког ветра он поново непроходан. Очекујемо да у најкраћем могућем року, по могућству још данас, обезбедимо прилаз до Мозгова, Брадарца и Преконоза“ - истакао је Чедомир Ракић, заменик председника општине Алексинац.

Осим тога, на седници је апеловано на све становнике града Алексинца да без преке потребе не седају у своје аутомобиле, као и да их по могућству остављају даље од коловоза, како би се избегле опасне ситуације и стварање саобраћајних загушења.


# Чедомир Ракић општина саобраћај аутомобил Мозгово штаб за ванредне ситуације Преконози ванредна ситуација снег Брадарац
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима