Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Велико признање за др Живадиновића

rss

10.02.2014.

Председник Републике Србије, господин Томислав Николић, на основу Закона о одликовањима, одликовао је председника СПОС-а Родољуба Живадиновића, Златном медаљом за заслуге.

Велико признање за др Живадиновића

Родољуб Живадиновић је лекар, специјалиста епидемиологија у алексиначком Дому здравља и председник Савеза пчеларских организација Србије.

Уручење Златне медаље за заслуге председнику СПОС-а биће обављено 15. фебруара, на Сретење, заједно са свим осталим добитницима одликовања.

Ово је први пут у историји СПОС-а, да је председник СПОС-а одликован одликовањем председника државе, за заслуге од великог значаја за Републику Србију. Ово је и велико признање за све пчеларе чланове СПОС-а који су најзаслужнији за успешан рад СПОС-а последњих година.

Председник Србије Томислав Николић потписао је данас поводом Дана државности, 15. фебруара, указе о одликовању личности и институција, саопштила је Прес служба председника Србије.

Сретењским орденом другог степена одликовани су историчар Милорад Екмечић и Клиничко-болнички центар Земун. Сретењским орденом трећег степена одликовани су историчар Веселин Ђуретић, сликар Петар Омчикус, Александар Вујић за област музичке
уметности, Архив Србије, привредно друштво "Застава оружје" и Институт за ратарство и повртарство из Новог Сада.

Орденом српске заставе другог степена одликован је чувар Српског гробља Зејтинлик у Грчкој Ђорђе Михајловић. Златном медаљом за заслуге одликовани је Ицуко Теруока из Јапана због изузетних заслуга у области хуманитарних делатности, а Стела Џатрас из САД истим одликовањем због представљања Србије у тој земљи.

Постхумно је златном медаљом за заслуге одликован Добривоје Ограшановић због заслуга у примени нових научних метода и унапређењу пољопривредне производње, а исто одличје добио је и Иво Ђиновић за унапређивање пољопривредне производње.

Златном медаљом за заслуге постхумно је одликована и Верица Бараћ због изузетних заслуга у борби против корупције и за афирмацију принципа људских права и правне државе. Истим одличјем одликовани су и Станко Стојиљковић, Вера Радосављевић, полицајац Горан Ђорђевић, Миломир Главчић из Канаде, Светлана Стевић из Звечана, Ружица Поповић из Шапца, Боривоје Николић из Румуније и Родољуб Живадиновић.
 
Златну медаљу за заслуге добили су и Новосадски сајам, Даринка Матић Маровић, Надежда Басара, певач Никола Каровић и полицајац Сенад Кашовић.
 
Заслужни припадници Министарства одбране и Војске Србије одликовани су за изузетне заслуге и резултате медаљама за ревносну службу, и то 22 златне и 40 сребрних

Одликовања су највиши знаци јавног признања који се додељују за изузетне заслуге и дела од великог значаја за Републику Србију.

Медаља за заслуге има два степена (златна и сребрна медаља) и додељује се за изузетне заслуге и постигнуте резултате у свим областима живота и рада.

 

 


# Родољуб Живадиновић пчелари СПОС Томислав Николић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима