Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Александар Вучић почео разговоре са грађанима, првог дана примио пчеларе из Алексинца

rss

08.07.2016. извор: СНС, СПОС

Председник Владе Србиjе Aлександар Вучић разговарао jе у првих пар сати са 35 грађана, коjи су сусрет са њим искористили да изложе своjе проблеме и затраже помоћ од премиjера за њихово решавање.

Грађани чекају ред испред Владе, Фото Мондо

Представник Савеза пчеларских организација Србије Родољуб Живадиновић из Алексинца рекао је за РТС да је код премијера био због фалсификата меда који се појавио на тржишту.

Према његовим речима, Вучић је обећао да ће на првој седници Владе бити формирана радна група која ће се бавити овим проблемом. 

Kако jе Танјугу речено у Влади Србиjе, за сваког грађанина jе одвоjено по 10-так минута, што значи да jе премиjер од jутрос од 05.30 сати, када jе почео да прима грађане, па до 08.30 сати разговарао са њих 35.

За разговор са премиjером приjавило се, како jе саопштено, око 5.000 грађана, првобитно jе било планирано да премиjер са њима разговара три сата, али ће их због велике заинтересованости примати до 18 сати.

Грађани су се пре 05 сати окупили испред Владе Србиjе, како би дошли на ред, а пошто се многи од њих до сада нису приjавили то су учинили на лицу места, попуњаваjући писмени захтев.

Mеђу њима jе доста грађана коjи су дошли из унутрашњости.

Oни коjи су међу првима били примљени поручили су да су задовољни што су имали прилику да своjе проблеме изнесу премиjеру, за кога веруjу да ће им помоћи да се изборе са њима.

Грађани су се премиjеру обраћали због разних проблема у вези легализациjе, бесправне градње, судских спорова, немогућности за запошљавање, здравствених проблема.

Пчелари се боре против неисправног меда који се продаје у радњама широм Србије

Председник СПОС-а, Родољуб Живадиновић, састао се са председником Владе Републике Србије Александром Вучићем, на тему проблема које српски пчелари имају са енормним количинама фалсификованог и по другим основама неисправног меда на тржишту Србије.

Састанку је, поред премијера Србије господина Александра Вучића, присуствовао и саветник премијера за пољопривреду, проф. др Драган Гламочић, а присутан је био и директор полиције Владимир Ребић.

Председник СПОС-а изложио је комплетну аргументацију СПОС-а по питању проблема са неисправним медом на тржишту, и апеловао на премијера да нам Влада Републике Србије помогне, јер обраћање надлежним инспекцијским органима није дало адекватне резултате.

Премијер Вучић је пажљиво саслушао председника СПОС-а, очекивано прихватио аргументацију и затражио детаљније информације о начину фалсификовања и проблемима које имамо. У овом делу дискусије, председник СПОС-а је посебно навео предлог СПОС-а за најбрже могуће решавање овог проблема.

Након што је и то саслушао, добио је додатне информације и од свог саветника проф. др Драгана Гламочића са којим СПОС већ дуже време успешно сарађује по многим питањима. Након тога рекао је да ће на првој седници Владе Републике Србије бити формирана оперативна мултидисциплинарна група за сузбијање фалсификованог меда, са задатком да овај проблем у потпуности реши.

Премијер очекује да у догледно време буде извештен о решеном проблему са фалсификатима.


# Александар Вучић Родољуб Живадиновић СПОС Влада Републике Србије пчеларство Александра Вучић
@avucic @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима