Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Услуга еВртић доступна на порталу еУправа

rss

09.02.2022. Нови магазин

Овогодишњи конкурси за упис деце у предшколске установе еВртић почели су путем портала еУправа, саопштила је данас Канцеларија Владе Србије за информационе технологије и електронску управу.

Фото: архива

Услуга еВртић је доступна на порталу еУправа свим регистрованим корисницима Портала, а родитељи могу користити услугу и пријавити дете у жељену предшколску установу у термину трајања конкурса те предшколске установе. 

Та услуга слуга је доступна у Суботици, Баточини, Нишу, Ражњу, Ужицу, Чајетини, Владичином Хану, Алексинцу и Владимирцима.

Такође, средином фебруара почињу уписни конкурси и у Белој Цркви, Босилеграду, Деспотовцу, Димитровграду, Дољевцу, Книћу, Лапову, Лебану, Сремској Митровици, Сурдулици, Гаџин Хану, Свилајнцу.

Крајем фебруара конкурси ће почети и у Бојнику, Бору, Врању, Зајечару, Лучанима, Медвеђи, Мерошини, Прибоју, Рашкој, Смедеревској Паланци, Сомбору, Тутину, Бачкој Паланци, Белој Паланци и Параћину.

На порталу је доступна услуга уписа деце у предшколске установе и у Београду за прошлогодишњи уписни рок, а овогодишњи уписни рок почеће почетком априла.

Приликом коришћења ове електронске услуге аутоматски се прибављају неопходни подаци из матичне књиге рођених, Централног регистра обавезног социјалног осигурања и евиденције пребивалишта, тако да родитељи не морају да достављају ниједан документ приликом уписа детета, нити да одлазе ни на један шалтер.

Услуга еВртић је намењена родитељима који су држављани Србије, а поједине предшколске установе пружају ову услугу и у случају да је један од родитеља страни држављанин.

За децу самохраних родитеља, децу жртава насиља у породици, децу са сметњама у психофизичком развоју или децу из породица које користе неки облик социјалне заштите предшколска установа је у могућности да прихвати пријаву електронским путем, али је потребно је да родитељи лично поднесу релевантну документацију којом доказује такав статус у предшколску установу.

Извор


# деца вртић еуправа
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима