Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Алексинац међу првима у Србији може да користи еВртић

rss

09.02.2021. Б92

Канцеларија за информационе технологије и електронску управу Владе Републике Србије саопштила је да су грађани Алексинца и Ниша први који и ове године могу да електронским путем поднесу пријаву за упис детета у предшколску установу путем портала еУправа.

Алексинац међу првима у Србији може да користи еВртић

Пријава се може извршити на овом линку euprava

Услуга еВртић ће и ове године бити омогућена у 140 градова и општина као лакши, бржи, потпуно електронски и бесплатан начин пријаве детета у предшколску установу.

Прошле године је ова услуга била доступна у целој Србији и више од 60.000 родитеља је поднело онлајн пријаву за упис детета у жељени вртић.

Пријава се подноси једноставним попуњавањем обрасца у електронској форми, а прилагање извода из матичне књиге рођених, пребивалишта и уверења о запослењу није потребно јер се ова документа аутоматски прибављају.

Услуга еВртић је намењена родитељима који су држављани Републике Србије

За децу самохраних родитеља, децу жртава насиља у породици, децу са сметњама у психофизичком развоју или децу из породица које користе неки облик социјалне заштите предшколска установа је у могућности да прихвати пријаву електронским путем, али је потребно да родитељи поднесу релевантну документацију на званичну имејл адресу предшколске установе којом доказују наведени статус.

Извор


# деца родитељи вртић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима