Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Улица 7. јула поплављена након асфалтирања

rss

16.12.2017. Јужне вести

Док у алексиначким предузећима кажу да “немају информације” о томе због чијег пропуста је најпрометнија улица у њиховој општини - Улица 7. јули, након асфалтирања и после прве кише поплављена, у “Путевима Србије” кажу да су дали налог извођачу “да уочене недостатке исправи”.

Након реновирања, а после прве кише и снега, улица поплављена; фото: К. Д.

Док у алексиначким предузећима кажу да “немају информације” о томе због чијег пропуста је најпрометнија улица у њиховој општини - улица 7. јули, након асфалтирања и после прве кише поплављена, у “Путевима Србије” кажу да су дали налог извођачу да уочене недостатке исправи.

Редакцији Јужних вести се недавно јавио Алексинчанин који тврди да је предузеће које је асфалтирало улицу 7. јули, полило асфалтом све шахте кроз које је предвиђено да атмосферска вода иде у канализацију.

"Дат налог извођачу да исправи недостатке"; фото: К. Д.

Сад када је пала прва киша и снег цела улица је преплављена водом, што можете видети на фотографијама - написао је грађанин.

Он каже да је на овај проблем указао надлежнима, јер су грађани годинама чекали да се асфалтира улица која је била пуна рупа, али да је то “очајно урађено”. То је, каже, илустровао и фотографијама које им је послао.

Новинари су појашњење покушали да добију од алексиначких јавних предузећа "Водовод и канализација” и “ЈП за путеве и стамбено-комуналну делатност”, али су они навели да не знају шта се дешава у улици која је у њиховом граду.

"Дат налог извођачу да исправи недостатке"; фото: К. Д.Ја стварно не знам, ми ту нисмо радили асфалтирање, то је радила фирма “ПЗП Ниш”, ми смо радили воду и канализацију, али нама нико ништа није пријавио, уопште нисмо упућени у то. Нико нам се није жалио да се у тој улици нешто десило - навели су у “Водоводу”.

И у предузећу које је задужено за одржавање путева кажу да они немају информације о томе и да су они “само радили ивичњаке у овој улици”.

Након мејла који су новинари Јужних вести послали “Путевима Србије”, у којима су указали на овај проблем, упитали чији је то пропуст и када ће бити решен, у овом предузећу су кратко одговорили:

Сходно Вашим питањима можемо Вас обавестити да је дат налог извођачу радова да уочене недостатке исправи - кратко су одговорили у “Путевима Србије”.

Иначе, поменуту улицу је асфалтирала фирма “Trace ПЗП Ниш”, а новинари су и од њих покушали да добију информације о томе шта се десило током реновирања, али су они навели да нису надлежни да то коментаришу.

Ј. Адамовић, Јужне вести


# фотографија улице асфалт Путеви Србије ЈП Јужне вести 7. јули улица
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима