Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Додатни радови у улици 7. јула

rss

07.11.2017. Алпрес

Радови на "рехабилитацији" улице 7. јула, која је део Регионалног пута Вукања–Житковац–Алексинац–Сокобања–Књажевац, почели су крајем августа и требало је да буду завршени средином октобра.

Додатни радови у улици 7. јула

Међутим, јавили су се неочекивани проблеми који су успорили динамику радова што је изазвало прекорачење планираног рока.

Померање завршетка радова на реконструкцији Улице 7. јула последица је старе канализационе мреже преко које извођач радова није желео да поставља асфалт због могућности пуцања цеви под тежином грађевинских машина. Новонастали проблем је решен тако што је инвеститор ЈП „Путеви Србије”, поред већ планираних средстава у износу од 16 милиона, обезбедио и додатна два и по милиона динара.

У међувремену, у делу улице, од стадиона за мале спортове до раскрснице са улицом Мајора Тепића, завршени су радови на канализацији и на постављању ивичњака. Како је извршено припремање подлоге постављањем слоја туцаника, веома брзо ће уследити асфалтирање.

У току су радови и на припреми подлоге и уградњи ивичњака у делу улице од стадиона до семафора, а за неколико дана почеће скидање старог слоја асфалта у делу од семафора до гимназије, услед чега ће читава улица бити затворена за саобраћај.

У општинском Одељењу за комуналне и грађевинске послове су рекли Алпресу да не желе да лицитирају са неким новим роком за завршетак радова, који сада умногоме зависи од временских прилика.

Иначе, комплетна реконструкција ове саобраћајнице у другој фази предвиђа и уређење тротоара, које ће финансирати локална самоуправа.

Зоран Живковић, Алпрес


# саобраћај улице асфалт Путеви Србије ЈП Зоран Живковић 7. јули улица
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима