Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Први караван инспекције у Алексинцу

rss

29.03.2018. РТС

Први караван инспекција кренуо је данас из Нишавског округа, најпре у Алексинац - највећу општину са 72 насеља и 50 хиљада становника. Општинско руководство, заједно са директорима јавних предузећа, и начелницом округа, разговарало је о проблемима у раду.

Фото: Инфо-Г

Највећи проблеми који прате рад општинске управе и јавних предузећа у Алексинцу су рад на црно, забрана запошљавања што отежава рад неких јавних предузећа и контролисање воде у сеоским водоводима, због власничког статуса.

"Треба локално ЈКП да преузме бригу и старање о водоводима, али као власници су назначене групе грађана, а оне не желе да препусте то", каже Ненад Станковић, пресдседник Општине Алексинац.

Са конкретним проблемима упознати су инспектори 12 републичких инспекција.

"Пијаце морају да имају решење из АПР-а да су регистровани привредни субјекти пре него што склопе уговоре", објашњава Драгица Стошић, начелница тржишне инспекције.

"Проблеми који су присутни и у другим општинама присутни су и овде, а то су приговори незадовољних пацијената , који желе да укажу на проблеме у пракси" искуство је др Горана Стаменковића, начелника здравствене инспекције.

Овакви сусрети постаће пракса која ће се спроводити два пута годишње.

"Да се недоумице разреше и да према министарствима где евентуално има проблема пробамо да решимо одређене ствари и тако помогнемо локалној самоуправи", каже начелница Нишавског управног округа Драгана Сотировски.

Караван инспекција наставио је пут Мерошине, а у наредном периоду обићи ће све општине Нишавског округа и нишке градске општине.

Јелена Мариновић и Јовица Крстић, РТС


# Ненад Станковић инспекција Драгана Сотировски Нишавски округ Горан Стаменковић Драгица Стошић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима