Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Михајловићева и у Нишавском округу најавила реконструкције путева

rss

07.12.2018. Јужне вести, Алексиначке вести

Реконструкцију такозваног Сокобањског пута и обилазнице око Алексинца, најавила је за 2019. годину министарка грађевинарства и инфраструктуре Зорана Михајловић на састанку са представницима Нишавског управног округа - Ниша, Сврљига, Гаџиног Хана, Алексинца и Мерошине.

Фото: Министарство грађевинарства

Министарка је уверавала на састанку да Влади Србије није важан само Коридор 10 на коме се ради "пуном паром", до мере да се министарство преселило у Грделичку клисуру, већ да ће паре из буџета бити улагане и у путеве који су, пре свега, важни локалном становништву.

Михајловићева је истакла да поред тога што држава реализује велике инфраструктурне пројекте, морамо водити рачуна о локалним самоуправама и њиховим потребама.

„Уколико не обезбедимо услове на локалу, нећемо имати људе за које све ово стварамо. Данас смо разговарали о темама важним за ове општине – реконструкцији регионалних и локалних путева, уређењу пружних прелаза, темама из сектора грађевине. Реконструкција тзв. Сокобањског пута и обилазнице око Алексинца, проширење моста на државном путу од Сврљига ка Старој планини, реконструкција старог ауто-пута код Гаџиног Хана и локалног пута од Сопотнице до Калетинца само су неки од пројеката које ћемо наредне године реализовати“, рекла је Михајловићева.

Драгана Сотировски, начелница Нишавског округа, изразила је задовољство због подршке Министарства грађевинарства и ресорних предузећа „Путеви Србије“ и „Коридори Србије“ и истакла да ће завршетком Коридора 10 и реконструкцијом пруга Ниш-Димитровград и Ниш-Мердаре Нишавски округ постати права раскрсница између истока и запада.

„За кратко време доста тога смо урадили у сарадњи са Министарством, у 2019. години наставићемо да заједнички решавамо конктретне проблеме општина из овог краја“, рекла је Сотировска.


# Зорана Михајловић Алексинац општина саобраћај Сокобања Драгана Сотировски реконструкција Нишавски округ
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима