Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Захвалнице најпожртвованијим грађанима - Они помажу другима и свет чине бољим

rss

30.12.2018.

У Нишавском управном округу додељене су годушње награде, републичка признања, грађанима који су својим великим срцем и пожртвовањем, излажући себе опасности, помогли другима.

Фото: Нишке вести

Начелница Нишавског управног округа Драгана Сотировски уручила је шест захвалница, а први пут су захвалнице уручене здравственим радницима и припадницима ватрогасне и јединице МУП-а.

Ове године из Алексинца награђени су Милош Милошевић, полицајац Полицијске управе у Нишу, и Благота Кажић, ватрогасац.

„Данашње добитнике захвалница предложиле су њихове установе, Клинички центар, Хитна помоћ, Полицијска управа, сектор за ванредне ситуације, а људе хуманисте предложили су грађани са којима сам током године разговарала“, каже Драгана Сотировски. „Овом приликом позивам све грађане Нишавског округа да за 2019.годину предлажу људе који ће наредну годину обележити како би смо им на крају те године уручили републичка признања за оно добро што су учинили. Посебно ме радује што међу добитницима нису само људи из Ниша већ и из Алексинца и Сврљига. Добро је да ова награда постане традиционална да би сви тежили ка њој, јер оно што чинимо чинимо због других, а не нас самих, оплемењујемо друштво и чинимо добро другима“, истакла је Сотировски.

Милош Милошевић из Алексинца је јуна ове године успео да разоружа разбојника и спречи трагедију, али је том приликом себе изложио ризику и задобио више прострелних рана кроз обе ноге.

Ово ми је прва награда и јако ми је драго због тога. Што се тиче мотивације да поступим како сам поступио, не бих могао да кажем да ме нешто посебно мотивисало јер је мој посао да поступим тако како сам поступио. И да се нађем поново у истој ситуацији поступио бих исто. У том тренутку сам мислио само на то да заштитим грађане и свог колегу“, каже Милошевић.

Спасио сам дечака из бунара који је дубок 18 метара. Урадио сам то без додатне опреме јер свака додатна опрема би могла да буде још кобнија по дечака који се налазио на дну, јер би могла да изазове одрон камена и повреди га још више. Једино ми је било важно да је жив. Када ми се после позива одазвао лакнуло ми је. Извукли смо прво њега, а онда сам и ја изашо“, прича Благота Кажић из Алексинца, вођа ватрогасно-спасилачке групе, возач и радник Министарства унутрашњих послова Србије. Благоје је спасио малолетног дечака из бунара дубоког 18 метара и награђен је за пожртвованост.

Извор: Нишке вести


# хуманост Радио С Драгана Сотировски хитна помоћ Нишавски округ Милош Милошевић Благота Кажић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима