Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

У Нишавском управном округу одржан пријем грађана на разговор са начелницом Округа Драганом Сотировски

rss

21.03.2019.

У Нишавском управном округу одржан је пријем грађана на разговор са начелницом Округа Драганом Сотировски. Грађани Алексинца су изнели своје проблеме.

У Нишавском управном округу одржан пријем грађана на разговор са начелницом Округа Драганом Сотировски

„На жалост, постоје људи који ни након годину дана од ванредне ситуације и бујичних поплава у околини Алексинца , тачније у Копривници , нису решили своје проблеме. Није још увек свима надокнађена штета. Дошли су да питају на који начин могу да промене одлуку општинске комисије, а то је заправо врло тешко јер су ти поступци веч завршени“, рекла је наћелница Округа Драгана Сотировски која додаје да општину Алексинац мучи контакт са Канцеларијом за јавна улагања како би решила два веома важна моста која су бујицом однешена на подручју где је била поплава.

Драгана Сотировски каже да је и овога пута било различитих идеја, предлога, иницијатива од стране грађана.

Оно што се као проблем из сусрета у сусрет понавља су сеоски водоводи који су за поједина села нерешив проблем.

„Недавно сам обишла општину Мерошина и поједина села и тамо видела да, без обзира на то што смо у 21. веку , и што општина има јасне инструкције шта треба да уради са сеоским водоводима, тај проблем још увек није решен“.

Како каже начелница Округа има села са по 300 кућа која немају решено водоснабдевање.

„Велика је ту опасност од различитих болести, од тога да ли је контролисан водовод , а углавном није и шта ће бити током летње сезоне када се вода користи за заливање поља и за прање аутомобила. То је посао у које су све локалне самоуправе ушле. Од виспрености јавно комуналних предузећа те локалне самоуправе и председника општине зависи колико ће брзо бити завршени“.

О проблемима на Алексиначком Руднику се пише и прича месецима уназад. Сталне пљачке, насиље, разбојништва су допринели да не прође готово ниједна недеља а да нека вест са Алексиначког рудника не заврши у медијима. Једна од оних која покушава да пронађе решење, и која се активно бори за стари сјај овог дела општине је и Марија Стојић. У пар наврата јој је било прећено због отвореног указивања на озбиљне проблеме који муче мештане Рудника.

Тим поводом је у Нишавском округу био заказан састанак са начелницом округа, Драганом Сотировски. Начелница је од Марије Стојић добила комплетне податке, документацију и предлоге везане за дешавања на Алексиначком Руднику. Пријем је био на обострано задовољство, јер је начелница округа добила информације из прве руке, а мештани Рудника наду, да ће већ од сутра надлежне институције кренути са поступањем по предметима везаним за пријављене и предочене проблеме.

Извор: наиссус.инфо и проверенавест.инфо

Коментара: 1


# Алексиначки Рудник општина аутомобил водовод Драгана Сотировски Нишавски округ Из прве руке Марија Стојић села
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+9) (-)

    ćiriba ćiri bu... 21.03.2019.
    nekad smo tako obmanjiivali na lokalnom nivou, ćiriba ćiri bu, danas je to na višem nivou...

    budžet Grada niša za narednu godinu 2019 g. iznosiće

    10.838.127.000 dinara, s tim da je obim rashoda planiran na iznos od 11.338.647.000, uz 500 miliona dinara koji će biti obezbeđeni iz drugih, vanbudžetskih izvora. Ukupno povećanje budžeta, u odnosu na prethodnu godinu je 12,68 odsto a inflacija je inače nulta..... U Srbiji 625.000 nezaposlenih, u Nišu 28.000...ćiriba ćiri bu....


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима