Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Проглашено ванредно стање у општини, нема животно угрожених

rss

04.02.2012. Извор: Општина Алексинац, РТВ Алт

Услед елементарне непогоде изазване снежним падавинама и јаким ветром Штаб за ванредне ситуације донео је одлуку о проглашењу ванредне ситуације на територији општине Алексинац.

Проглашено ванредно стање у општини, нема животно угрожених

На седници одржаној данас алексиначки Штаб за ванредне ситуације је донео одлуку о проглашењу ванредне ситуације на територији општине Алексинац, услед елементарне непогоде изазване снежним падавинама и јаким ветром.


У Алексинцу нема животно угрожених

И поред леденог таласа који је захватио и подручје општине Алексинац, нема животно угрожених становника, речено је на јучерашњој седници Штаба за ванредне ситуације.

Већина путних праваца је проходна јер је механизација распоређена на четири локације и то на путним правцима према Мозгову, Вукањи, Липовцу и Црној Бари, а једна екипа је у граду. Према потреби, дежурне екипе и два пута дневно чисте поједине деонице.

Највише проблема снег ствара на регионалном путу према Вукањи, па је донето и одобрење да се у чишћење путева у том делу општине укључи и приватна механизација.

Упућен је апел алексиначком ЕПС-у да се због веома ниских температура прекине са искључењем електричне енергије свим дужницима.

Из ЕПС-а је потврђено да ће захтев Штаба бити испоштован.


Аутобуски саобраћај условљен временским приликама

На јучерашњем састанку Штаба за ванредне ситуације општине Алексинац, представници Ниш експреса истакли су да је аутобуски саобраћај условљен временским приликама, односно да зависи од проходности појединих деоница.

Јуче ујутру кренули су аутобуси за Липовац и Вукању где је повремено долазило до проблема у одвијању саобраћаја, а редовно саобраћају и такозвани поласци са спавањем.

Услед ниских температура долазило је и до замрзавања нафте у возилима, али је тај проблем, како се јуче могло чути, решен набавком квалитетнијег горива.

Према данашњим информацијама, аутобуси за Рибарску бању саобраћају само до Јаковља, аутобуси до Црне Баре саобраћају до Пруговца, а пут до Љуптена је потпуно непроходан.


Изношење смећа када временски услови то дозволе

Јавно комунално предузеће "Комуналне услуге" обавештава кориснике комуналних услуга да због лоших временских прилика, у улицама под поледицом неће вршити изношење смећа према утврђеном распореду, све док се не створе услови за несметано кретање специјализованих возила за изношење смећа.

Из овог предузећа апелујуна кориснике услуга да до даљњег смеће одлажу у комуналне вреће или постојеће комуналне канте које ће радници Службе изношења и депоновања смећа однети када временски услови то дозволе.


Обустава рада у већини школа

Због снежног невремена готово 17.000 ђака основних и средњих школа није било на настави. Министар просвете и науке Жарко Обрадовић препоручио је локалним самоуправама у Србији да обуставе рад у предшколским установама, основним и средњим школама до петка, 10. фебруара.

Поједине школе на територији наше општине од јуче су обуставиле наставу, пре свега школе у Трњану, Лоћики, Алексиначком Руднику и Житковцу.

Основна школа "Вожд Карађорђе" је још у четвртак обуставила наставу због квара на систему грејања.

У граду раде све средње школе и Основна школа "Љупче Николић".

Према речима председника општине Ивана Димића, који уједно руководи и Штабом за ванредне ситуације општине Алексинац, нема разлога за прекид наставе у Основној школи "Љупче Николић" јер ова школа нема проблема са грејањем. Ово је потврдила и Лела Стевановић, директор ове школе и напоменула да су ученици ове осмолетке углавном из града, а да је проценат ђака који путују веома мали.

И Дечја установа "Лане" неће прекидати са радом, тако да ће у понедељак радити сви објекти у Мишићевој, Буцековој, у Високо васпитачкој, као и целодневни боравак у Житковцу. Ово је потврдила директор Установе "Лане" Аница Павловић.

Школа "Љупче Николић" и Дечја установа "Лане" од понедељка ће радити нормално, а о евентуалним изменама бићете обавештени накнадно.



# Ниш експрес Липовац саобраћај Комуналне услуге ЈП школе штаб за ванредне ситуације Лела Стевановић Аница Павловић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима