Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Proglašeno vanredno stanje u opštini, nema životno ugroženih

rss

04.02.2012. Izvor: Opština Aleksinac, RTV Alt

Usled elementarne nepogode izazvane snežnim padavinama i jakim vetrom Štab za vanredne situacije doneo je odluku o proglašenju vanredne situacije na teritoriji opštine Aleksinac.

Proglašeno vanredno stanje u opštini, nema životno ugroženih

Na sednici održanoj danas aleksinački Štab za vanredne situacije je doneo odluku o proglašenju vanredne situacije na teritoriji opštine Aleksinac, usled elementarne nepogode izazvane snežnim padavinama i jakim vetrom.


U Aleksincu nema životno ugroženih

I pored ledenog talasa koji je zahvatio i područje opštine Aleksinac, nema životno ugroženih stanovnika, rečeno je na jučerašnjoj sednici Štaba za vanredne situacije.

Većina putnih pravaca je prohodna jer je mehanizacija raspoređena na četiri lokacije i to na putnim pravcima prema Mozgovu, Vukanji, Lipovcu i Crnoj Bari, a jedna ekipa je u gradu. Prema potrebi, dežurne ekipe i dva puta dnevno čiste pojedine deonice.

Najviše problema sneg stvara na regionalnom putu prema Vukanji, pa je doneto i odobrenje da se u čišćenje puteva u tom delu opštine uključi i privatna mehanizacija.

Upućen je apel aleksinačkom EPS-u da se zbog veoma niskih temperatura prekine sa isključenjem električne energije svim dužnicima.

Iz EPS-a je potvrđeno da će zahtev Štaba biti ispoštovan.


Autobuski saobraćaj uslovljen vremenskim prilikama

Na jučerašnjem sastanku Štaba za vanredne situacije opštine Aleksinac, predstavnici Niš ekspresa istakli su da je autobuski saobraćaj uslovljen vremenskim prilikama, odnosno da zavisi od prohodnosti pojedinih deonica.

Juče ujutru krenuli su autobusi za Lipovac i Vukanju gde je povremeno dolazilo do problema u odvijanju saobraćaja, a redovno saobraćaju i takozvani polasci sa spavanjem.

Usled niskih temperatura dolazilo je i do zamrzavanja nafte u vozilima, ali je taj problem, kako se juče moglo čuti, rešen nabavkom kvalitetnijeg goriva.

Prema današnjim informacijama, autobusi za Ribarsku banju saobraćaju samo do Jakovlja, autobusi do Crne Bare saobraćaju do Prugovca, a put do Ljuptena je potpuno neprohodan.


Iznošenje smeća kada vremenski uslovi to dozvole

Javno komunalno preduzeće "Komunalne usluge" obaveštava korisnike komunalnih usluga da zbog loših vremenskih prilika, u ulicama pod poledicom neće vršiti iznošenje smeća prema utvrđenom rasporedu, sve dok se ne stvore uslovi za nesmetano kretanje specijalizovanih vozila za iznošenje smeća.

Iz ovog preduzeća apelujuna korisnike usluga da do daljnjeg smeće odlažu u komunalne vreće ili postojeće komunalne kante koje će radnici Službe iznošenja i deponovanja smeća odneti kada vremenski uslovi to dozvole.


Obustava rada u većini škola

Zbog snežnog nevremena gotovo 17.000 đaka osnovnih i srednjih škola nije bilo na nastavi. Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović preporučio je lokalnim samoupravama u Srbiji da obustave rad u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama do petka, 10. februara.

Pojedine škole na teritoriji naše opštine od juče su obustavile nastavu, pre svega škole u Trnjanu, Loćiki, Aleksinačkom Rudniku i Žitkovcu.

Osnovna škola "Vožd Karađorđe" je još u četvrtak obustavila nastavu zbog kvara na sistemu grejanja.

U gradu rade sve srednje škole i Osnovna škola "Ljupče Nikolić".

Prema rečima predsednika opštine Ivana Dimića, koji ujedno rukovodi i Štabom za vanredne situacije opštine Aleksinac, nema razloga za prekid nastave u Osnovnoj školi "Ljupče Nikolić" jer ova škola nema problema sa grejanjem. Ovo je potvrdila i Lela Stevanović, direktor ove škole i napomenula da su učenici ove osmoletke uglavnom iz grada, a da je procenat đaka koji putuju veoma mali.

I Dečja ustanova "Lane" neće prekidati sa radom, tako da će u ponedeljak raditi svi objekti u Mišićevoj, Bucekovoj, u Visoko vaspitačkoj, kao i celodnevni boravak u Žitkovcu. Ovo je potvrdila direktor Ustanove "Lane" Anica Pavlović.

Škola "Ljupče Nikolić" i Dečja ustanova "Lane" od ponedeljka će raditi normalno, a o eventualnim izmenama bićete obavešteni naknadno.


Komentara: 1


# Niš ekspres Lipovac saobraćaj Komunalne usluge JP škole štab za vanredne situacije Lela Stevanović Anica Pavlović
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    aleksandar 16.04.2013.
    super bre


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima