Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Комисија за планове одбила нови урбанистички план главне аутобуске станице

rss

24.03.2017. Радио Алексинац

Урбанистички план главне аутобуске станице, по којем би поред нове станичне зграде била саграђена и бензинска пумпа, мораће да претрпи значајне измене, јер локална Комисија за планове није прихватила овај

Комисија за планове одбила нови урбанистички план главне аутобуске станице

Урбанистички план главне аутобуске станице, по којем би поред нове станичне зграде била саграђена и бензинска пумпа, мораће да претрпи значајне измене, јер локална Комисија за планове није прихватила овај пројекат.

Према речима начелника Одељења за привреду Далибора Марковића, комисија је пре свега замерила што је намена простора у супротности са планским документом, па се уместо станице за јавни градски превоз у први план ставља бензинска пумпа.

Инвеститор, тј. Ниш експрес добио је рок од око два месеца да нови урбанистички пројекат измени у складу са добијеним сугестијама.

– Инвеститор је у обавези да испоштује одредбе из плана и као претежну намену задржи аутобуску станицу, а друга намена, која је планом предвиђена као компатибилна, може бити бензинска станица. Такође, паркинг простор треба задржати у оквиру постојећих површина како би задовољио планиране потребе. Паркинг простор дат овим урбанистичким пројектом не задовољава предвиђени капацитет и функционално ремети одвијање саобраћаја – објашњава Марковић и додаје да студија оправданости приложена уз урбанистички план не даје кокретне разлоге због којих би се постојећа аутобуска станица потпуно рушила, а не само преуредила и прилагодила новонасталим потребама. Поред тога предлагач није назначио на који начин ће се одвијати аутобуски саобраћај у нашем граду док трају радови, као и како ће се поступати са отпадом од рушења, напомиње наш саговорник.

Марковић наводи да је Одељење за привреду и урбанизам данас ставило на увид грађанима још два урбанистичка пројекта. Један од њих односи се на изградњу школске, спортске и базен хале у дворишту Основне школе “Љупче Николић”, а други пројекат који ће јавности бити на располагању је нова зграда Центра за социјални рад у Алексинцу.

Јавна презентација ових урбанистичких пројеката трајаће осам дана, а сви заинтересовани грађани моћи ће да их погледају и дају своје мишљење. По завршетку јавног увида, свој став ће изнети и општинска Комисија за планове.

Радио Алексинац


# Ниш експрес превоз саобраћај школе Радио Алексинац аутобуска станица бензинска пумпа Далибор Марковић урбанизам
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима