Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Пробијен пут до завејаних села (видео)

rss

06.01.2016. РТС

После два дана пробијен је пут до три алексиначка села, на путном правцу од Суботинца према Делиграду, који је због снега и јаке кошаве било одсечен од центра општине.

Пробијен пут до завејаних села (видео)

На делу територије алексиначке општине, проглашена је ванредна ситуација, па је на рашчишћавању прилаза селима, ангажована додатне механизација.

Све оно што су машине сатима успевале да очисте са главног пута, кошава је за кратко време враћала, правећи сметове високе готово два метра.

У Мозгову у коме живи око 2.500 људи, није било домаћина који се данас није латио лопате.

Прокопане стазе до првог комшије или продавнице, искористили су најмлађи којима је снег, како рекоше, улепшао распуст.

Проглашење ванредне ситуације на једном делу територије алескиначке општине омогућило је додатано ангажовање машина за чишење снега. Аутобуси сада саобраћају до свих села, до којих могу и кола Хитне помоћи.

Чедомир Ракић, заменик команданта за ванредне ситуације општине Алескинац, каже да није било већих проблема у обављању дужности.

Ако не буде нових падавина, возачи завејани на путу возила ће из сметова моћи да извуку, највероватније тек за неки дан.

Драгана Сотировски

 


# Чедомир Ракић саобраћај Мозгово Суботинац штаб за ванредне ситуације Делиград Драгана Сотировски ванредна ситуација снег
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима