Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Донета одлука о радном времену угоститељских објеката, али само на папиру

rss

24.10.2020. Јужне вести

Тренутно није продужено радно време угоститељских објеката у Алексинцу и они могу да раде и даље само до 23 сата, каже председник Општине Далибор Радичевић. Објашњава да се одлука о дужем радном времену, коју су већници усвојили, односи на редован рад и да ће бити на снази тек када прође епидемија короне, те позива грађане да до тада поштују мере Кризног штаба Владе.

Донета одлука о радном времену угоститељских објеката, али само на папиру

Кризни штаб је јуче наложио да се мере против ширења короне које су на снази строго контролишу и ригорозно спроводе, а у истом дану је у Алексинцу предложено дуже радно време кафића.

Надлежни јуче нису били доступни да то објасне, али јесу данас и наглашавају да ново радно време неће важити док су на снази мере Кризног штаба, међу којима је и та да угоститељски објекти могу да раде најкасније до 23 сата.

Морамо да разликујемо одлуке Штаба за ванредне ситуације и редовни рад. Оно што је Веће јуче усвојило је усклађивање са Законом и тиче се рада угоститељских објеката и то никако не треба мешати са одлукама Штаба, јер су те одлуке изнад одлука општинског већа и односе се на период док траје ванредна околност - каже председник Општине Далибор Радичевић.

Радичевић напомиње да радно време није продужено и да су сви дужни да поштују ту меру Кризног штаба. И када алексиначка Скупштина буде усвојила предлог већника, истиче, кафићи неће моћи да раде дуже и поштовање мера ће контролисати комунална инспекција.

Да не би дошло до забуне код људи и власника објеката да мисле да могу дуже да раде - каже Радичевић.

Објашњава и да је јучерашња одлука Већа донета у складу са законима и Статутом општине, а примењиваће се када буде повољнија епидемиолошка ситуација.

Извор


# председник општине Далибор Радичевић кафићи кафана коронавирус
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима