Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Doneta odluka o radnom vremenu ugostiteljskih objekata, ali samo na papiru

rss

24.10.2020. Južne vesti

Trenutno nije produženo radno vreme ugostiteljskih objekata u Aleksincu i oni mogu da rade i dalje samo do 23 sata, kaže predsednik Opštine Dalibor Radičević. Objašnjava da se odluka o dužem radnom vremenu, koju su većnici usvojili, odnosi na redovan rad i da će biti na snazi tek kada prođe epidemija korone, te poziva građane da do tada poštuju mere Kriznog štaba Vlade.

Doneta odluka o radnom vremenu ugostiteljskih objekata, ali samo na papiru

Krizni štab je juče naložio da se mere protiv širenja korone koje su na snazi strogo kontrolišu i rigorozno sprovode, a u istom danu je u Aleksincu predloženo duže radno vreme kafića.

Nadležni juče nisu bili dostupni da to objasne, ali jesu danas i naglašavaju da novo radno vreme neće važiti dok su na snazi mere Kriznog štaba, među kojima je i ta da ugostiteljski objekti mogu da rade najkasnije do 23 sata.

Moramo da razlikujemo odluke Štaba za vanredne situacije i redovni rad. Ono što je Veće juče usvojilo je usklađivanje sa Zakonom i tiče se rada ugostiteljskih objekata i to nikako ne treba mešati sa odlukama Štaba, jer su te odluke iznad odluka opštinskog veća i odnose se na period dok traje vanredna okolnost - kaže predsednik Opštine Dalibor Radičević.

Radičević napominje da radno vreme nije produženo i da su svi dužni da poštuju tu meru Kriznog štaba. I kada aleksinačka Skupština bude usvojila predlog većnika, ističe, kafići neće moći da rade duže i poštovanje mera će kontrolisati komunalna inspekcija.

Da ne bi došlo do zabune kod ljudi i vlasnika objekata da misle da mogu duže da rade - kaže Radičević.

Objašnjava i da je jučerašnja odluka Veća doneta u skladu sa zakonima i Statutom opštine, a primenjivaće se kada bude povoljnija epidemiološka situacija.

Izvor


# predsednik opštine Dalibor Radičević kafići kafana koronavirus
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima