Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Кризни штаб: Kафићи и ресторани радиће до 20 часова

rss

21.12.2020.

Епидемиолог и члан Кризног штаба Бранислав Тиодоровић је изјавио након седнице тог тела да су усвојени предлози да се рад тржних центара, као и свих услужних делатности допусти радним даном до 20 сати.

Фото: архива

Кафићи и ресторани могу такође да раде до 20 сати, уз поштовање постојећих мера, "без коришћења музика у било ком смислу", додао је он. Мере би требало да усвоји Влада Србије на данашњој седници, рекао је Тиодоровић. Коментаришући рад кафића и ресторана без музике оценио да се сматра "да се ипак уз музику људи опуштају, не поштују мере, и долази до могућности лакшег преношења вируса".

Културне установе ће и даље радити до 21 час, додао је Тиодоровић.

Тиодоровић је рекао да је дошло до "врло благог" пада броја оболелих, "али са тенденцијом да у ковид болницама имамо смањење броја пацијената".

"У зависности од укупне ситуације, од броја првих прегледа, а дошло је до смањења броја првих прегледа у ковид амбулантама, зависиће даље одлуке које ћемо у петак поново анализирати", рекао је Тиодоровић.

Тиодоровић је оценио да је данашања седница Кризног штаба била "озбиљна и тешка" и додао да ће нове мере бити орочене до петка, када ће бити направљена нова процена епидемиолошке ситуације. Тада ће, како је рекао, бити процењено да ли ће те мере бити продужене, измењене или допуњене.

Одговарајући на питање о мерама за Нову годину, Тиодоровић је рекао да се о томе интензивно размишља, али да ће то зависити од тога каква ће бити епидемиолошка ситуација.

Када је реч о тестовима на коронавирус који су се појавили у слободној продаји, он каже да је вероватно дошло до неспоразума.

"Није требало да се деси да се ти тестови нађу у слободној продаји", изјавио је Тиодоровић.

Извор


# кафићи кафана Бранислав Тиодоровић ресторан коронавирус
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима