Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Пречи аутомобили од сигурности деце

rss

15.07.2014. Извор: Радио Алексинац

Средства која су прикупљена одновчаних казни од оних који су се у прошлој години огрешили о безбедност јавног саобраћаја, нешто више од 2.600.000 динара, биће усмерена за набавку два аутомобила за потребе Полицијске управе у Алексинцу.

Пречи аутомобили од сигурности деце

Нејасно је да ли ће бити купљена возила намењена саобраћајној полицији или за остале редовне полицијске послове. 

То је епилог прихватања измене Програма коришћења средстава Савета за безбедност саобраћаја на путевима на територије општине Алексинац од стране општинске владе која је данас заседала. Првобитним предлогом овим средствима требало је да се најзначајнија места у граду покрију камерама. Како је напоменуо председавајући, актуелни председник општине Алексинац Ненад Станковић, од сигурносних камера се није одустало, већ је тај пројекат одложен и биће реализован када се стекну услови.

У овој години је планирано да се од казни за недисциплиноване учеснике у саобраћају прикупи око 1.500.000 динара, а за активности у образовању о јачању свести и унапређењу опште безбедности саобраћаја на путевима издвојиће се око 900.000 динара, за израду Пројекта за уређење паркинг простора 412.553 динара, као и 200.000 динара за остале пројекте.

 

"Водовод" блокира Месне заједнице

Већници су дали и сагласност на предлог о вансудском поравнању између ЈКП „Водовод и канализација“ и МЗ Катун. Месна заједница Катун је затражила дописом финансијску помоћ од Општинског већа у износу од 811.878 динара како би намирила дуг алексиначком „Водоводу“ за изведене радове на водоводној мрежи, јер је због тог дуга блокиран рачун ове месне заједнице. Вансудским поравнањем биће избегнуте камате и други трошкови које би страна која је изгубила сусдски спор имала.

 

Телефонске седнице

Општинско веће је потврдило Закључак са телефонске седнице одржане 24. јуна ове године којим су из средстава добијених из буџета Републике Србије исплаћени радови Јавном предузећу за путеве „Алексинац“ на санацији корита Мозговачке реке и пропуста преко реке на сеоској улици у овом насељу у висини од 1.626.446,68. динара.

 

Коментара: 6


# председник општине полиција Катун саобраћај безбедност Водовод и канализација ЈП општинско веће Мозгово Ненад Станковић камере месна заједница
@


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+1) (-0)

  ninoslav 16.07.2014.
  Poštovani,
  ništa nije sporno što preuzimate informacije Radio Aleksinca, ili bolje rečeno sa sajta www. aleksinacradio.com, ali ako vi date naslov tom tekstu trebate to I da naznačite.Orginalni naš naslov za kupovinu automobile za potrebe policije je :"Sigurnosne kamere čekaju bolju priliku". Vaš naslov mi se vise sviđa, ali znak pitanja da li je tačan. Pošto smo mi mediji, a vi blog razumite nas da je naša odgovornost mnogo veća I zakonski I moralno, pa razumite naš oprez. Malo smo iznenađeni da niste preneli našu ves o zbivanjima u aleksinačkoj Direkciji koja je tog dana bila jedina tačna I pouzdana.Inače, I ako sam profesionalac podržavam postojenje vašeg bloga gde građani mogu slobodno I demokratki da iznose svoje stavove o događajima u gradu.I ovakav vid komunikacije je neophodan ovoj sredini ako želi napred. Jedino, zameram vam što se predstavljate kao medij, I ako sam vlasnik sajta "Aleksinac NEt" u zaglavlju piše,Сајт није регистрован као јавно гласило и на њега се не примењују одредбе Закона о јавном иформисању. Ипак, поштујемо основне моралне принципе.
  S poštovanjem,
  Ninoslav Miljković, glavni I odgovorni urednik Radio Aleksinca

 • (+2) (-4)

  tendenciozni ostoja 16.07.2014.
  Jos jedan dokaz da je Ostojic tendenciozan i da kroz naslov hoce da sugerise citaocima kako treba da tumace tekst, koji ste vi u radio Aleksincu profesionalno napisali. Ali otkud Ostojic zna sta je novinarstvo, sta su mediji, sta je sajt i ko kakvu odgovornost ima. I kakvo postovanje moralnih principa od njega trazite.

 • (+1) (-0)

  neko opet 16.07.2014.
  "ali ako vi date naslov tom tekstu trebate to I da naznačite."
  "Orginalni naš naslov"
  'Ninoslav Miljković, glavni I odgovorni urednik Radio Aleksinca"

  Eto tako piše glavni i odgovorni. Kako li bi tek pisao da nije taj.
  Mislim na "trebate" "orginalni" itd itd

 • (+2) (-0)

  neko opet 18.07.2014.
  Zašto ne objavljujete sve komentare nego pravite selekciju? I koji su to kriterijumi po kojima pravite selekciju?
  Ako se to već radi onda treba objaviti da se može komentarisati ali da komentar neće biti objavljen ako se ne svidja tamo nekom liku.

 • (+3) (-0)

  samo slusam 07.02.2015.
  nemoguce je sta se radi jos uvek

 • (+5) (-1)

  samo vas gledam 07.02.2015.
  kada neko dete bude nastradalo kod skole poklonite te automobile njegovoj porodici


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима