Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Пречи аутомобили од сигурности деце

rss

15.07.2014. Извор: Радио Алексинац

Средства која су прикупљена одновчаних казни од оних који су се у прошлој години огрешили о безбедност јавног саобраћаја, нешто више од 2.600.000 динара, биће усмерена за набавку два аутомобила за потребе Полицијске управе у Алексинцу.

Пречи аутомобили од сигурности деце

Нејасно је да ли ће бити купљена возила намењена саобраћајној полицији или за остале редовне полицијске послове. 

То је епилог прихватања измене Програма коришћења средстава Савета за безбедност саобраћаја на путевима на територије општине Алексинац од стране општинске владе која је данас заседала. Првобитним предлогом овим средствима требало је да се најзначајнија места у граду покрију камерама. Како је напоменуо председавајући, актуелни председник општине Алексинац Ненад Станковић, од сигурносних камера се није одустало, већ је тај пројекат одложен и биће реализован када се стекну услови.

У овој години је планирано да се од казни за недисциплиноване учеснике у саобраћају прикупи око 1.500.000 динара, а за активности у образовању о јачању свести и унапређењу опште безбедности саобраћаја на путевима издвојиће се око 900.000 динара, за израду Пројекта за уређење паркинг простора 412.553 динара, као и 200.000 динара за остале пројекте.

 

"Водовод" блокира Месне заједнице

Већници су дали и сагласност на предлог о вансудском поравнању између ЈКП „Водовод и канализација“ и МЗ Катун. Месна заједница Катун је затражила дописом финансијску помоћ од Општинског већа у износу од 811.878 динара како би намирила дуг алексиначком „Водоводу“ за изведене радове на водоводној мрежи, јер је због тог дуга блокиран рачун ове месне заједнице. Вансудским поравнањем биће избегнуте камате и други трошкови које би страна која је изгубила сусдски спор имала.

 

Телефонске седнице

Општинско веће је потврдило Закључак са телефонске седнице одржане 24. јуна ове године којим су из средстава добијених из буџета Републике Србије исплаћени радови Јавном предузећу за путеве „Алексинац“ на санацији корита Мозговачке реке и пропуста преко реке на сеоској улици у овом насељу у висини од 1.626.446,68. динара.

 


# председник општине полиција Катун саобраћај безбедност Водовод и канализација ЈП општинско веће аутомобил Мозгово Ненад Станковић камере месна заједница
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима