Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Preči automobili od sigurnosti dece

rss

15.07.2014. Izvor: Radio Aleksinac

Sredstva koja su prikupljena odnovčanih kazni od onih koji su se u prošloj godini ogrešili o bezbednost javnog saobraćaja, nešto više od 2.600.000 dinara, biće usmerena za nabavku dva automobila za potrebe Policijske uprave u Aleksincu.

Preči automobili od sigurnosti dece

Nejasno je da li će biti kupljena vozila namenjena saobraćajnoj policiji ili za ostale redovne policijske poslove. 

To je epilog prihvatanja izmene Programa korišćenja sredstava Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima na teritorije opštine Aleksinac od strane opštinske vlade koja je danas zasedala. Prvobitnim predlogom ovim sredstvima trebalo je da se najznačajnija mesta u gradu pokriju kamerama. Kako je napomenuo predsedavajući, aktuelni predsednik opštine Aleksinac Nenad Stanković, od sigurnosnih kamera se nije odustalo, već je taj projekat odložen i biće realizovan kada se steknu uslovi.

U ovoj godini je planirano da se od kazni za nedisciplinovane učesnike u saobraćaju prikupi oko 1.500.000 dinara, a za aktivnosti u obrazovanju o jačanju svesti i unapređenju opšte bezbednosti saobraćaja na putevima izdvojiće se oko 900.000 dinara, za izradu Projekta za uređenje parking prostora 412.553 dinara, kao i 200.000 dinara za ostale projekte.

 

"Vodovod" blokira Mesne zajednice

Većnici su dali i saglasnost na predlog o vansudskom poravnanju između JKP „Vodovod i kanalizacija“ i MZ Katun. Mesna zajednica Katun je zatražila dopisom finansijsku pomoć od Opštinskog veća u iznosu od 811.878 dinara kako bi namirila dug aleksinačkom „Vodovodu“ za izvedene radove na vodovodnoj mreži, jer je zbog tog duga blokiran račun ove mesne zajednice. Vansudskim poravnanjem biće izbegnute kamate i drugi troškovi koje bi strana koja je izgubila susdski spor imala.

 

Telefonske sednice

Opštinsko veće je potvrdilo Zaključak sa telefonske sednice održane 24. juna ove godine kojim su iz sredstava dobijenih iz budžeta Republike Srbije isplaćeni radovi Javnom preduzeću za puteve „Aleksinac“ na sanaciji korita Mozgovačke reke i propusta preko reke na seoskoj ulici u ovom naselju u visini od 1.626.446,68. dinara.

 

Komentara: 6


# predsednik opštine policija Katun saobraćaj bezbednost Vodovod i kanalizacija JP opštinsko veće Mozgovo Nenad Stanković kamere mesna zajednica
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+1) (-0)

  ninoslav 16.07.2014.
  Poštovani,
  ništa nije sporno što preuzimate informacije Radio Aleksinca, ili bolje rečeno sa sajta www. aleksinacradio.com, ali ako vi date naslov tom tekstu trebate to I da naznačite.Orginalni naš naslov za kupovinu automobile za potrebe policije je :"Sigurnosne kamere čekaju bolju priliku". Vaš naslov mi se vise sviđa, ali znak pitanja da li je tačan. Pošto smo mi mediji, a vi blog razumite nas da je naša odgovornost mnogo veća I zakonski I moralno, pa razumite naš oprez. Malo smo iznenađeni da niste preneli našu ves o zbivanjima u aleksinačkoj Direkciji koja je tog dana bila jedina tačna I pouzdana.Inače, I ako sam profesionalac podržavam postojenje vašeg bloga gde građani mogu slobodno I demokratki da iznose svoje stavove o događajima u gradu.I ovakav vid komunikacije je neophodan ovoj sredini ako želi napred. Jedino, zameram vam što se predstavljate kao medij, I ako sam vlasnik sajta "Aleksinac NEt" u zaglavlju piše,Sajt nije registrovan kao javno glasilo i na njega se ne primenjuju odredbe Zakona o javnom iformisanju. Ipak, poštujemo osnovne moralne principe.
  S poštovanjem,
  Ninoslav Miljković, glavni I odgovorni urednik Radio Aleksinca

 • (+2) (-4)

  tendenciozni ostoja 16.07.2014.
  Jos jedan dokaz da je Ostojic tendenciozan i da kroz naslov hoce da sugerise citaocima kako treba da tumace tekst, koji ste vi u radio Aleksincu profesionalno napisali. Ali otkud Ostojic zna sta je novinarstvo, sta su mediji, sta je sajt i ko kakvu odgovornost ima. I kakvo postovanje moralnih principa od njega trazite.

 • (+1) (-0)

  neko opet 16.07.2014.
  "ali ako vi date naslov tom tekstu trebate to I da naznačite."
  "Orginalni naš naslov"
  'Ninoslav Miljković, glavni I odgovorni urednik Radio Aleksinca"

  Eto tako piše glavni i odgovorni. Kako li bi tek pisao da nije taj.
  Mislim na "trebate" "orginalni" itd itd

 • (+2) (-0)

  neko opet 18.07.2014.
  Zašto ne objavljujete sve komentare nego pravite selekciju? I koji su to kriterijumi po kojima pravite selekciju?
  Ako se to već radi onda treba objaviti da se može komentarisati ali da komentar neće biti objavljen ako se ne svidja tamo nekom liku.

 • (+3) (-0)

  samo slusam 07.02.2015.
  nemoguce je sta se radi jos uvek

 • (+5) (-1)

  samo vas gledam 07.02.2015.
  kada neko dete bude nastradalo kod skole poklonite te automobile njegovoj porodici


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima