Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Preči automobili od sigurnosti dece

rss

15.07.2014. Izvor: Radio Aleksinac

Sredstva koja su prikupljena odnovčanih kazni od onih koji su se u prošloj godini ogrešili o bezbednost javnog saobraćaja, nešto više od 2.600.000 dinara, biće usmerena za nabavku dva automobila za potrebe Policijske uprave u Aleksincu.

Preči automobili od sigurnosti dece

Nejasno je da li će biti kupljena vozila namenjena saobraćajnoj policiji ili za ostale redovne policijske poslove. 

To je epilog prihvatanja izmene Programa korišćenja sredstava Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima na teritorije opštine Aleksinac od strane opštinske vlade koja je danas zasedala. Prvobitnim predlogom ovim sredstvima trebalo je da se najznačajnija mesta u gradu pokriju kamerama. Kako je napomenuo predsedavajući, aktuelni predsednik opštine Aleksinac Nenad Stanković, od sigurnosnih kamera se nije odustalo, već je taj projekat odložen i biće realizovan kada se steknu uslovi.

U ovoj godini je planirano da se od kazni za nedisciplinovane učesnike u saobraćaju prikupi oko 1.500.000 dinara, a za aktivnosti u obrazovanju o jačanju svesti i unapređenju opšte bezbednosti saobraćaja na putevima izdvojiće se oko 900.000 dinara, za izradu Projekta za uređenje parking prostora 412.553 dinara, kao i 200.000 dinara za ostale projekte.

 

"Vodovod" blokira Mesne zajednice

Većnici su dali i saglasnost na predlog o vansudskom poravnanju između JKP „Vodovod i kanalizacija“ i MZ Katun. Mesna zajednica Katun je zatražila dopisom finansijsku pomoć od Opštinskog veća u iznosu od 811.878 dinara kako bi namirila dug aleksinačkom „Vodovodu“ za izvedene radove na vodovodnoj mreži, jer je zbog tog duga blokiran račun ove mesne zajednice. Vansudskim poravnanjem biće izbegnute kamate i drugi troškovi koje bi strana koja je izgubila susdski spor imala.

 

Telefonske sednice

Opštinsko veće je potvrdilo Zaključak sa telefonske sednice održane 24. juna ove godine kojim su iz sredstava dobijenih iz budžeta Republike Srbije isplaćeni radovi Javnom preduzeću za puteve „Aleksinac“ na sanaciji korita Mozgovačke reke i propusta preko reke na seoskoj ulici u ovom naselju u visini od 1.626.446,68. dinara.

 


# predsednik opštine policija Katun saobraćaj bezbednost Vodovod i kanalizacija JP opštinsko veće automobil Mozgovo Nenad Stanković kamere mesna zajednica
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima