Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Општинско веће: поново промена мреже школа, Суботинац остаје без матичне школе

rss

27.05.2019.

Општинско веће одобрило веће накнаде за принудне управнике стамбених града.
Основна школа из Суботинца припојена "Вожду".

Општинско веће: поново промена мреже школа, Суботинац остаје без матичне школе

Данас је у сали Скупштине општине Алексинац одржана 71. седница Општинског већа. Седницом је председавао Ненад Станковић, председник општине, а на дневном реду нашло се 26 тачака.

Најпре је утврђен Нацрт Одлуке о изменама и допунама Одлуке о утврђивању минималне накнаде за текуће и инвестиционо одржавање зграда и накнаде за рад принудног управника у стамбеним и стамбено-пословним зградама на територији општине Алексинац, према којој се дозвољава увећање утврђеног износа накнаде за управљање, на месечном нивоу за сваки посебан део зграде за цену путних трошкова, уколико професионални управник није са територији општине Алексинац, до максималног износа од 200 динара.

Већници општине Алексинац утврдили су и Нацрт Одлуке о мрежи јавних основних школа. Наиме, основно образовање и васпитање оствариваће се у седам основних матичних школа, једној основној музичкој школи и једној основној школи за образовање ученика са сметњама у развоју и инвалидитетом. Према новом Нацрту Одлуке, а по препоруци Министарства просвете, науке и технолошког развоја, ОШ „Свети Сава“ у Суботинцу због неиспуњености услова о броју ђака и броју одељења, припојиће се ОШ „Вожд Карађорђе у Алексинцу. Настава ће се као и до сада у првом и другом образовном циклусу одвијати у Суботинцу и Мозгову, а настава у првом образовном циклусу у Бовну.

Утврђен је и Нацрт Одлуке о измени и допуни Одлуке о стипендирању ученика и студената и права на једнократну финансијску помоћ младим талентима са територије општине Алексинац. Према Нацрту Одлуке, висина ученичке стипендије са 4.000 увећава се на 4.500 динара, док ће висина студентске стипендије са досадашњих 6.000 износити 7.000 динара. Талентовани студенти који испуњавају услове имаће право на једнократну помоћ у зависности од врсте усавршавања у износу од 20.000 до 50.000 динара.

Алексиначки већници утврдили су и тромесечне извештаје о раду ЈКП „Водовод и канализација“, ЈКП „Комуналне услуге“ и ЈП за путеве и стамбено комуналну делатност.

Затим је утврђен и Нацрт Решења о давању сагласности на Предлог мреже ПУ „Лане“ за 2019/2020. годину.

Традиционално, остале тачке дневног реда односиле су се на вансудска поравнања са грађанима општине услед уједа паса.


# председник општине Вожд Карађорђе ОШ Бован општинско веће Комуналне услуге ЈП Лане ПУ Мозгово Ненад Станковић Суботинац Свети Сава Свети Сава ОШ
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима