Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Власт да престане да застрашује раднике

rss

17.07.2014. Информативна служба Покрета Двери

Саопштење поводом данашње конференције Покрета Двери, на којој је члан Старешинства Радован Тврдишић говорио о закону о раду и указао на подршку Покрета Двери радницима који се боре за своја права - заштиту радничких интереса, а не страног капитала.

Двери: Власт да престане да застрашује раднике

 

Покрет Двери сматра да је суштинска намера Владе да законом о раду доведе у привилегован положај стране инвеститоре и њихов капитал, а раднике - чак и када је реч о трудницама - сведе на јефтину радну снагу. Двери зато у потпуности подржавају мирне и оправдане протесте радника и осуђују застрашивања и хајку која се ових дана спроводи према радницима и њиховом неотуђивом праву да јавно изнесу свој став о закону који уређује њихов положај, изјавио је на конференцији за новинаре Радован Тврдишић, члан Старешинства Покрета

         

                Двери позивају Владу да престане да се ослања на скупштинску већину и своје синдикате и да по ,,хитном поступку,,  крене у разговоре са релевантним представницима радника. Уместо силе и принуде, Влада мора да креира атмосферу разговора и компромиса, јер ће у супротном бити директно одговорна за повећане тензије и све опасне последице насилне примене оваквог закона, нагласио је Тврдишић и упозорио да су Двери у контакту са синдикатима и «реаговаће у складу са околностима».

 

                Тврдишић је објаснио да је овакав закон о раду - као и сви претходни - наставак политике Демократске странке и да њени представници који износе аргументе против напредњачког предлога, немају права да се представљају као заштитници радника и намичу политичке поене – «јер су директно одговорни за стварање политичке климе из које је овај закон и проистекао».

 

                Двери подсећају да је због политичке догме «напред у ЕУ по сваку националну и социјалну цену» потписан Бриселски споразум: почела приватизација стратешких ресурса, тровање наше хране и разарање наших породица. Због те догме су и нова Влада и Скупштина од марта по хитном поступку донеле рекрдан 41 закон којима се, по диктату ЕУ, Србија доводи у колонијални положај.

 

 

Информативна служба Покрета Двери

 

Коментара: 1


# власт Двери саопштење Закон о раду Бриселски споразум
@SPDveri @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    Mrak 17.07.2014.
    Pa sve ste rešili Vi iz Dveri,samo je ostalo da nam solite pamet o Zakonu o radu...


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима