Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Vlast da prestane da zastrašuje radnike

rss

17.07.2014. Informativna služba Pokreta Dveri

Saopštenje povodom današnje konferencije Pokreta Dveri, na kojoj je član Starešinstva Radovan Tvrdišić govorio o zakonu o radu i ukazao na podršku Pokreta Dveri radnicima koji se bore za svoja prava - zaštitu radničkih interesa, a ne stranog kapitala.

Dveri: Vlast da prestane da zastrašuje radnike

 

Pokret Dveri smatra da je suštinska namera Vlade da zakonom o radu dovede u privilegovan položaj strane investitore i njihov kapital, a radnike - čak i kada je reč o trudnicama - svede na jeftinu radnu snagu. Dveri zato u potpunosti podržavaju mirne i opravdane proteste radnika i osuđuju zastrašivanja i hajku koja se ovih dana sprovodi prema radnicima i njihovom neotuđivom pravu da javno iznesu svoj stav o zakonu koji uređuje njihov položaj, izjavio je na konferenciji za novinare Radovan Tvrdišić, član Starešinstva Pokreta

         

                Dveri pozivaju Vladu da prestane da se oslanja na skupštinsku većinu i svoje sindikate i da po ,,hitnom postupku,,  krene u razgovore sa relevantnim predstavnicima radnika. Umesto sile i prinude, Vlada mora da kreira atmosferu razgovora i kompromisa, jer će u suprotnom biti direktno odgovorna za povećane tenzije i sve opasne posledice nasilne primene ovakvog zakona, naglasio je Tvrdišić i upozorio da su Dveri u kontaktu sa sindikatima i «reagovaće u skladu sa okolnostima».

 

                Tvrdišić je objasnio da je ovakav zakon o radu - kao i svi prethodni - nastavak politike Demokratske stranke i da njeni predstavnici koji iznose argumente protiv naprednjačkog predloga, nemaju prava da se predstavljaju kao zaštitnici radnika i namiču političke poene – «jer su direktno odgovorni za stvaranje političke klime iz koje je ovaj zakon i proistekao».

 

                Dveri podsećaju da je zbog političke dogme «napred u EU po svaku nacionalnu i socijalnu cenu» potpisan Briselski sporazum: počela privatizacija strateških resursa, trovanje naše hrane i razaranje naših porodica. Zbog te dogme su i nova Vlada i Skupština od marta po hitnom postupku donele rekrdan 41 zakon kojima se, po diktatu EU, Srbija dovodi u kolonijalni položaj.

 

 

Informativna služba Pokreta Dveri

 

Komentara: 1


# vlast Dveri saopštenje Zakon o radu Briselski sporazum
@SPDveri @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    Mrak 17.07.2014.
    Pa sve ste rešili Vi iz Dveri,samo je ostalo da nam solite pamet o Zakonu o radu...


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima