Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Владан Глишић - Циљ моје политике је да пробудим људе да се боре!

rss

20.11.2015. Балкан инфо

Поводом најављеног формирања покрета Народна мрежа у Алексинцу, преносимо интервју за Балкан инфо.

Наш гост је био господин Владан Глишић, политичар и правник, бивши члан Старешинства покрета Двери и независни председнички кандидат на изборима за председника Републике Србије одржаним 2012. године. Господин Владан Глишић је у овом тренутку један од оснивача покрета Народна мрежа. Разговор је вођен 10.11.2015. године у нашим просторијама у Београду.

Погледајте цео интервју и сазнајте више о бројним актуелним темама. Зашто Владан Глишић више није члан Двери и да ли је регистрација политичке странке кључни разлог за напуштање Двери? Шта је циљ покрета Народна мрежа? Да ли ће Народна мрежа правити коалиције и са ким могу да сарађују на следећим изборима? Зашто је Патриотски блок један од кључних партнера покрета Народна мрежа, иако је дошла до свађе између Бошка Обрадовића и Владана Глишића? Да ли постоји директна могућност сарадње са Дверима? Да ли се може размишљати о великој антирежимској коалицији и о чему је важно водити рачуна у том случају?

Зашто Вучић живи у бајковитој стварности и глуми великог газду, иако стране силе управљају Србијом? Да ли је Вучић имао могућност да постане стуб националног окупљања да је одбио да потпише Бриселски споразум? Како је Вучић као интелигентан човек и бивши патриота себе довео у ситуацију да се понаша као марионета у рукама Брисела и Вашингтона? Да ли је режим Александра Вучића наставио да спроводи политику Бориса Тадића? Како је могуће да у Скупштини не постоји странка која не подржава улазак у Европску унију? Ко је одговоран за апатију и незаинтересованост која влада међу грађанима Србије? Зашто је Србији неопходна промена изборног система?

Зашто у српским медијима постоји аутоцензура и страх од Александра Вучића? Шта стоји иза признања Александра Родића да су Курир, Информер и Пинк заједно радили на промоцији Александра Вучића? Како је Жељко Митровић са компанијом Пинк доживео процват промовишући политичке странке на власти, од ЈУЛ-а до СНС-а? Зашто је деловање телевизије Пинк деценијски штетно и у сукобу са интересима српског народа? Ко је целу Србију довео у ситуацију да не живи свој живот, него да посматра ријалитије и животе других људи и тако развија воајерске особине? Да ли ће озбиљно опорезивање решити проблем ријалити програма? Како Срби морају да раскину везаност за виртуелни свет?

Зашто је Бриселски споразум створен у интересу разбијања српског народа? Да ли би Хашим Тачи смео мирно да спава због Мосада, да је Израелцима радио то шта је радио Србима? Како треба анализирати чињеницу да Косово није примљено у УНЕСКО и поред великих притисака од стране Америке и Турске? Да ли је Србија на Балкану окружена непријатељима и да ли су те земље послале одређену поруку Србији тиме што су гласали за пријем Косова у УНЕСКО? Како посматрати предлог Српске лиге да Косово треба уступити Русима на 99 година? Зашто је изјава председника САНУ о томе да је "Косово изгубљено" класичан пример велеиздаје?

Зашто се не сме дозволити продаја Телекома? Да ли би се продајом Телекома уништила могућност развоја српске привреде и дала странцима могућност да прислушкују директно све грађане Србије? Да ли синдикати могу да буду јаки само када су у непрестаном сукобу са послодавцем и са државом? Зашто Београд на води не може да реши суштинске проблеме српског народа? Да ли је тај пројекат доказ да је у Србији поражена и власт и опозиција? Како су хрватски тајкуни и службе безбедности завладали Србијом?

Да ли смо за разлику од данас у време Слободана Милошевића имали суверену државу, озбиљну војску која је знала да се супротстави НАТО пакту, привреду коју су 15 година после тога распродавали и народ који није био девастиран као данас? Да ли то значи да је 5. Октобар био грешка? Зашто је Слободан Милошевић био државник са грешком, а његови наследници грешке без државе? Да ли се данас остварило све оно што је Слободан Милошевић предвидео у свом говору 2000. године? 

Да ли је азилантска криза производ тековина Европске уније и НАТО пакта? Колико је Запад крив због уништавања суверених држава на Блиском Истоку и рушења поретка у њима? Зашто Запад треба да плати за уништавање Сирије и Либије? Зашто зид на граници са Македонијом не може да помогне у заштити Србије? Зашто Срби као народ који је НАТО бомбардовао осиромашеним уранијумом никада не смеју да прихвате чланство у НАТО пакту? Колико је важан улазак Русије у борбу против тероризма?

Осим тога, чека Вас још много занимљивих тема у овом интервјуу.


# интервју Београд Двери синдикат Слободан Милошевић НАТО Радио С патриотски блок Београд на води Владан Глишић Покрет Народна мрежа Хашим Тачи 5. октобар Бриселски споразум Александра Вучић Жељко Митровић
@SPDveri @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима