Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Позив свим незадовољним

rss

01.01.2012.

Бошко Обрадовић: Позив свим незадовољним


 
 

Интервју за “Ваљевску искру”

Позивамо оне који су незадовољни и влашћу и опозицијом да се прикључе - Двери су само иницијатор.

Београд, 30.12.2011

1. Зашто су се Двери после 12 година одлучиле на учешће  на изборима?

Зато што је постало нечасно стајати са стране и гледати како Србија пропада.

Последња превара актуелног режима биће да нас све убеди како је политика једна морална прљавштина (што и јесте у данашњем облику) са циљем да нам свима огаде политику, да се сви склонимо и њима омогућимо да владају још 20 година.

Што се Двери тиче, сви они, и постојеће странке власти и опозиције, су рекли све што су имали и урадили све што су могли. Време је да сиђу са политичке сцене.

Грађани траже нешто ново, сматрају да су сви они исти, да нема за кога да се гласа и не желе да изађу на следеће изборе.

То ново се родило – Двери после 12 година провереног националног рада по први пут излазе на изборе на свим нивоима – од локалних преко покрајинских до републичких са својим независним изборним листама.

Ново време незауставиво долази.

2. Које су размере пропадања Србије?

Режим Бориса Тадића све нас је и национално, и привредно, и социјално, и морално понизио и упропастио.

Нико није гласао за ову владајућу коалицију, народ се више ништа не пита, за четири године њихове власти није било нити једног референдума, а повукли су политичке потезе које никада нису кандидовали на изборима: нови статут Војводине, резолуцију о Сребреници, геј параду, регионализацију...

Уништили су домаће банке, домаћу производњу и пољопривреду, увозимо све што у Србији можемо да производимо, сада распродају преостала природна богатства – пољопривредно земљиште, изворе пијаће воде, речне токове, и безмерно кредитно задужују будуће генерације.

И оно што је најстрашније, а што је показао последњи Попис – за девет година изгубили смо скоро 400.000 становника, а нисмо имали нити један рат или неко друго страдање.

Због геноцидне политике Европа нема алтернативу по сваку националну цену предају Косово и Метохију, и отварају нова кризна жаришта у Србији.

 Ко ће за све ово да одговора?

Да би Србија преживела, овај режим мора што пре да оде.

3. Могу ли Двери инфраструктуром да покрију територију целе Србије ?
   
Двери не могу, али може народ који ово понижење више неће да трпи.

Уз подршку народа Двери су за 10 месеци отвориле 40 канцеларија и покренуле око 100 повереништава широм Србије.

Двери су иницијатор једног широког народног фронта у који су позвани сви који су незадовољни и странкама власти и странкама опозиције, која је дозволила да ова најгора Влада у новијој историји Србије ево дочека пун мандат од четири године.

Уз Двери су данас стали врхунски интелектуални и стручни ауторитети попут Косте Чавошког, Мила Ломпара, Предрага Драгића Кијука, Смиље Аврамов, Јасмине Вујић, Бранка Драгаша и Миле Алечковић, али и бројне групе грађана, синдикати и патриотске организације широм Србије, српских земаља на Балкану и расејања.

Следећи избори означиће повратак народа у политику, и доказати да је могуће бавити се политиком мимо постојећег страначко-паразитског система у коме владају лидерске сујете, корупција и негативна селекција.

Има овај народ и неке друге своје синове и кћери мимо ових које гледамо 20 година, и није случајно што смо за наш слоган одабрали оно што смо чули управо у народу: Коначно имам за кога да гласам.

4. Ко су сада чланови Двери (старост, образовање, поглед на свет), на
кога рачунате у блиској перспективи?

Нама данас прилазе сви они који су у нама препознали свог политичког заступника кога једноставно нису имали на политичкој сцени већ дуго година: труднице, млади брачни парови, вишедетне породице, ратни војни инвалиди, учесници ратова 1991-99 и породице погинулих, војни пензионери, избеглице и протерани, мали и средњи предузетници, пољопривредници, посебно млади, средњошколци и студенти, али и стари који су социјално угрожени под овим системом.

Ми не обећавамо стране инвестиције, нова радна места и да се преко нас људи запошљавају и пуне управне одборе.

Обећавамо једино да ћемо у политички живот Србије вратити поштење, морал, родољубље, осећај социјалне правде и улагање у све што је домаће.

5. Зашто Двери немају председника ?

Зато што нам је доста лидерских прича у Србији.

Страначко подаништво лидеру, странке као једини заводи за запошљавање данас у Србији, партијски људи на челу јавних предузећа и у комплетној државној управи – канцер су нашег друштвеног организма.

Хоћемо то да мењамо, хоћемо изборни закон који ће омогућити да се гласа за човека, а не странку, нећемо политичаре који по мишљење иду у стране амбасаде или код домаћих тајкуна, хоћемо људе из народа, Младу Србију и позитивну селекцију која ће на чело наших изборних листи поставити оне најугледније, најморалније и најспособније.

Радимо на томе да најпре у нашем Покрету заживи позитивна селекција, да испред себе сви почнемо да стављамо оне боље од себе, да докажемо да се политика и морал не искључују већ да је политика без морала недопустива, и верујемо да ће народ препознати овакав приступ и пружити нам подршку на следећим изборима.

Ми иначе подршку тражимо једино од свога народа и позивамо на својеврсну политичку мобу – ЗА ЖИВОТ СРБИЈЕ. 


6. Шта је суштина изборног програма Двери?

Стављање породице на прво место.

Све што подржава породицу подржаћемо и ми са државног нивоа када се будемо питали и одлучивали, а све што руши породицу биће преиспитано: у медијима, образовању, култури, пореској и социјалној политици, закону о раду и привреди.

Борба против беле куге мора бити подигнута на државни приоритет број 1, а не геј параде.

Системом социјалне солидарности у кризним временима која долазе морамо обезбедити прехрамбену и енергетску безбедност, а кроз домаћинску економију зауставити приватизацију над стратешким привредним и природним ресурсима државе Србије.

 Једина приватизација за коју се залажемо је докапитализација до 49 посто власништва и странци не смеју бити већински власници над јавном својином и природним и привредним добрима Србије.

Онда следи улагање у све што је домаће, најпре производњу, пољопривреду, село и енергетику, али и заштита свих елемената националног идентитета: од православне вере, преко језика и писма, до историје, културе и државности српског народа.

7. Читајући програм Двери може се закључити да је са уобичајеног
становишта у доброј мери радикалан, у смислу захватања ствари или
проблема у самом корену. Да ли делите ово мишљење?

Ми смо за што хитнију смену режима Бориса Тадића чија је политика И Косово и ЕУ дефинитивно поражена. Али смо ваљда 2000. године научили да није довољно сменити један лош режим да би аутоматски дошао бољи. Зато се залажемо не само за смену режима већ још и више за промену комплетног система у коме Србијом владају Уједињени монополи: страни амбасадори, домаћи тајкуни, стране банке, корумпирани политичари и контролисани медији, посебно они у Београду са националном фреквенцијом.

Ништа нећемо добити ако сменимо Бориса Тадића а добијемо другог Тадића који ће наставити са катастрофалном политиком Европа нема алтернативу.

Зато од свих странака опозиције тражимо гаранције у чему ће се њихова политика разликовати од тренутно владајуће политике, а ми смо наше политичке гаранције изнели у изборном програму под називом Нови народни договор.

Сви претходни договори политичара са народом су прекршени и потребно је да дође до смене политичких генерација и да у политику уђу неки потпуно нови и некомпромитовани људи, најбољи и најстручнији које имамо, а који су данас ван странака и утицаја.

8. Рецимо: преиспитаће се све приватизације од 2000:те до данас, кривично
ће се гонити они који су прекршили закон и одузеће им се имовина. Или:
Биће усвојен Закон о пореклу имовине од 1990-те до данас и ...

Тако је.Овде неће и не може бити никакве економске политике и бољитка ако се не преиспитају пљачкашке приватизације у последњих 11 година и кривично не одговарају сви они који су упропастили приватизоване фирме.

Није довољно само поништити приватизацију већ морамо поставити питање одговорности оних који су уништили домаће банке, велике домаће фирме, који су прекршили уговорне обавезе...

Нема нам помака ако не донесемо Закон о испитивању порекла имовине свих политичара и тајкуна од 1989. до данас.

Сви који имају доказ за порекло своје имовине немају чега да се плаше, док они други морају да одговарају за злоупотребу службеног положаја, богаћење на привилегијама и отимању од грађана Србије. Не смемо више никада дозволити да највећи тајкуни дугују својим добављачима по више од годину дана и не плаћају порез у Србији, да увознички лоби буде јачи од државе, да финансијски помажемо страним уместо домаћим фирмама да отворе нова радна места, са превеликим порезима гушимо мала и средња предузећа и породичне фирме...

Прва мера мора бити царинска заштита домаће производње и замена увоза производњом у Србији свега онога што сада увозимо а можемо овде да производимо, на првом месту здраве хране и основних животних намирница.

9. Предвиђате додатно  опорезивање страних банака и од тога стварање
Развојне банке Србије.

Нема домаће производње и инвестиција без домаћих банака.

Стране банке су привилеговане у Србији, а гувернер Народне банке Србије више је у функцији страних банака него домаће привреде и грађана Србије.

То мора да се мења. У времену светске економске кризе једино банке у Србији остварују екстрапрофит јер имају највеће, практично зеленашке камате.

Двери ће увести додатни порез на све стране банке и осигуравајућа друштва у Србији и тако у буџет државе слити више стотина милиона евра.

 Из ових буџетских прихода треба уложити у формирање домаће развојне и инвестиционе банке коју тренутно немамо, а дијаспору позвати да уложи и кроз Управни одбор контролише Фонд за одрживи развој који би се бавио улагањем у пољопривреду, науку, енергетику и туризам.
     
10. Шта је за Двери породица?

Породица је једино што нас као грађане Србије у овој кризи данас уопште може окупити.

Ми смо политички покрет на првом месту породичних људи, наша је идеологија породица, не правимо странку већ покрет свих они који желе да живе у Србији, воле Србију, неће да оду одавде и желе да овде раде, оснивају своје породице и изборе се за живот од свог поштеног рада.

Зато су Двери добиле и додатно име – Покрет за живот Србије.

Одбрана породице означиће почетак препорода српског народа који изумире, који има испод једног детета по брачном пару, један је од најстаријих у Европи, а без становништва нема ни привређивања ни безбедности.

Зато је ово дугорочно најважније улагање за које се Двери залажу у свом политичком програму.


11. Ко су ваши политички савезници?

Сматрамо да би јединствен патриотски блок политичких странака и других организација био најефикасније оруђе за обарање жутог режима и Двери би веома радо биле део таквог опозиционог блока.

Пошто таквог блока нема и пошто и опозиција сноси део одговорности за постојеће стање својим нечињењем да се овај режим смени – Двери на изборе излазе самостално.

Сарадња после избора зависи од тога колико је садашња опозиција спремна да одступи од политике ЕУ нема алтернативу која се у Србији води 11 година.

Ако политика буде другачија од досадашње и у духу Новог народног договора који смо предложили, Двери су спремне за постизборну сарадњу и формирање Владе националног јединства и спаса за коју се залажемо, а ако не - остајемо у опозицији јер нисмо спремни за труле компромисе.

 Главног савезника видимо у народу коме се и обраћамо Новим народним договором и читавим својим политичким ангажманом. 

12. Да ли ће ваш ( Двери) улазак у политику ослабити утицај ДСС-а, с
обзиром на сличност програма?

Никоме не желимо нити можемо узети гласове нити смањити утицај које он већ има, па тако ни ДСС-у.

Да су наши програми и начин бављења политиком слични били бисмо у ДСС-у или некој другој странци.

Нисмо себе видели у страначкој политици, већ у једном новом и другачијем начину бављења политиком ослобођеном страначких стега и пропалих политика и политичара.

Више од 50 процената бирача у овом тренутку је неопредељено и најрадије ће се определити за неизлазак на изборе.

Рачунамо на њихове гласове, јер сада коначно имају нову политичку понуду после 20 година истих фаца, истих празних прича и обећања, већ толико пута виђених политичара који се непрестано рециклирају и представљају као нови на политичкој сцени. Поставља се питање: ДОКЛЕ?

 Имају ли они који данас владају Србијом уопште образа и зар ћемо дозволити да и наредних 20 година наших живота поједу?
Ми у Дверима нисмо спремни да се са тим помиримо и зато смо понудили алтернативу, да би народ имао већи избор.

13. Имају ли ЕУ и НАТО алтернативу? Шта је алтернатива?

Јадна је и трагична она спољна политика која игра само на једну карту и доводи себе у понижавајући положај у коме је уцењена тиме што је све своје потенцијале ставила само на ту једну карту.

Годинама понављамо да и ЕУ и НАТО имају алтернативу, оличену у Руској Федерацији као главном стратешком партнеру Србије, али и другим земљама убрзаног развоја које немају економску кризу какву данас има Запад.

Запад није једина страна света, постоје и север и исток и југ.

Не видимо зашто се не бисмо окренули оним државама које нас никада нису бомбардовале, хоће економску сарадњу са нама и признају Косово и Метохију у саставу Србије. Поред Русије то су и Кина, Индија и Бразил, али и друге земље у региону, Европи и широм света.

Двери се залажу за потписивање Споразума о недељивој колективној безбедности који је предложила Руска федерација који би обезбедио дугорочни мир и безбедносну сигурност нашој држави.

Били смо последњи верници југословенства и комунистичког братства и јединства. Било би погубно да сада останемо последњи верници евроунијатства када се ЕУ распада на наше очи.

Наши властодршци планирају да нас уведу у ЕУ за 10 година и спремни су за ту утопију да плате сваку националну цену. Двери су за преиспитивање досадашњих преговора са ЕУ, излазак из овог понижавајућег и уцењеног положаја, и храбро окретање геополитичким алтернативама које смо навели.

Јер ми данас не можемо више говорити од бољем стандарду и напретку, већ једино од голом опстанку Србије - у биолошком, привредном, социјалном, територијалном и породичном смислу.

И у Ваљеву, као и другде, много је разочараних, понижених и увређених, а најбољи људи су ван политике. И Ваљево, као и други крајеви Србије, пропада и заслужује боље.

Позивамо Вас да подржите своју децу да покрену и удахну живот Србији, да заједно узмемо учешћа у Покрету за живот Србије, јер не можемо сами без свих Вас којима је стало да коначно дође до истинских промена на политичкој сцени Србије. 

Ваљевска искра, 15. децембар, број 19, стр. 10-11.


# буџет политика интервју избори Двери синдикат НАТО избеглице управни одбор Бошко Обрадовић патриотски блок
@SPDveri @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима