Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Vladan Glišić - Cilj moje politike je da probudim ljude da se bore!

rss

20.11.2015. Balkan info

Povodom najavljenog formiranja pokreta Narodna mreža u Aleksincu, prenosimo intervju za Balkan info.

Naš gost je bio gospodin Vladan Glišić, političar i pravnik, bivši član Starešinstva pokreta Dveri i nezavisni predsednički kandidat na izborima za predsednika Republike Srbije održanim 2012. godine. Gospodin Vladan Glišić je u ovom trenutku jedan od osnivača pokreta Narodna mreža. Razgovor je vođen 10.11.2015. godine u našim prostorijama u Beogradu.

Pogledajte ceo intervju i saznajte više o brojnim aktuelnim temama. Zašto Vladan Glišić više nije član Dveri i da li je registracija političke stranke ključni razlog za napuštanje Dveri? Šta je cilj pokreta Narodna mreža? Da li će Narodna mreža praviti koalicije i sa kim mogu da sarađuju na sledećim izborima? Zašto je Patriotski blok jedan od ključnih partnera pokreta Narodna mreža, iako je došla do svađe između Boška Obradovića i Vladana Glišića? Da li postoji direktna mogućnost saradnje sa Dverima? Da li se može razmišljati o velikoj antirežimskoj koaliciji i o čemu je važno voditi računa u tom slučaju?

Zašto Vučić živi u bajkovitoj stvarnosti i glumi velikog gazdu, iako strane sile upravljaju Srbijom? Da li je Vučić imao mogućnost da postane stub nacionalnog okupljanja da je odbio da potpiše Briselski sporazum? Kako je Vučić kao inteligentan čovek i bivši patriota sebe doveo u situaciju da se ponaša kao marioneta u rukama Brisela i Vašingtona? Da li je režim Aleksandra Vučića nastavio da sprovodi politiku Borisa Tadića? Kako je moguće da u Skupštini ne postoji stranka koja ne podržava ulazak u Evropsku uniju? Ko je odgovoran za apatiju i nezainteresovanost koja vlada među građanima Srbije? Zašto je Srbiji neophodna promena izbornog sistema?

Zašto u srpskim medijima postoji autocenzura i strah od Aleksandra Vučića? Šta stoji iza priznanja Aleksandra Rodića da su Kurir, Informer i Pink zajedno radili na promociji Aleksandra Vučića? Kako je Željko Mitrović sa kompanijom Pink doživeo procvat promovišući političke stranke na vlasti, od JUL-a do SNS-a? Zašto je delovanje televizije Pink decenijski štetno i u sukobu sa interesima srpskog naroda? Ko je celu Srbiju doveo u situaciju da ne živi svoj život, nego da posmatra rijalitije i živote drugih ljudi i tako razvija voajerske osobine? Da li će ozbiljno oporezivanje rešiti problem rijaliti programa? Kako Srbi moraju da raskinu vezanost za virtuelni svet?

Zašto je Briselski sporazum stvoren u interesu razbijanja srpskog naroda? Da li bi Hašim Tači smeo mirno da spava zbog Mosada, da je Izraelcima radio to šta je radio Srbima? Kako treba analizirati činjenicu da Kosovo nije primljeno u UNESKO i pored velikih pritisaka od strane Amerike i Turske? Da li je Srbija na Balkanu okružena neprijateljima i da li su te zemlje poslale određenu poruku Srbiji time što su glasali za prijem Kosova u UNESKO? Kako posmatrati predlog Srpske lige da Kosovo treba ustupiti Rusima na 99 godina? Zašto je izjava predsednika SANU o tome da je "Kosovo izgubljeno" klasičan primer veleizdaje?

Zašto se ne sme dozvoliti prodaja Telekoma? Da li bi se prodajom Telekoma uništila mogućnost razvoja srpske privrede i dala strancima mogućnost da prisluškuju direktno sve građane Srbije? Da li sindikati mogu da budu jaki samo kada su u neprestanom sukobu sa poslodavcem i sa državom? Zašto Beograd na vodi ne može da reši suštinske probleme srpskog naroda? Da li je taj projekat dokaz da je u Srbiji poražena i vlast i opozicija? Kako su hrvatski tajkuni i službe bezbednosti zavladali Srbijom?

Da li smo za razliku od danas u vreme Slobodana Miloševića imali suverenu državu, ozbiljnu vojsku koja je znala da se suprotstavi NATO paktu, privredu koju su 15 godina posle toga rasprodavali i narod koji nije bio devastiran kao danas? Da li to znači da je 5. Oktobar bio greška? Zašto je Slobodan Milošević bio državnik sa greškom, a njegovi naslednici greške bez države? Da li se danas ostvarilo sve ono što je Slobodan Milošević predvideo u svom govoru 2000. godine? 

Da li je azilantska kriza proizvod tekovina Evropske unije i NATO pakta? Koliko je Zapad kriv zbog uništavanja suverenih država na Bliskom Istoku i rušenja poretka u njima? Zašto Zapad treba da plati za uništavanje Sirije i Libije? Zašto zid na granici sa Makedonijom ne može da pomogne u zaštiti Srbije? Zašto Srbi kao narod koji je NATO bombardovao osiromašenim uranijumom nikada ne smeju da prihvate članstvo u NATO paktu? Koliko je važan ulazak Rusije u borbu protiv terorizma?

Osim toga, čeka Vas još mnogo zanimljivih tema u ovom intervjuu.

Komentara: 3


# intervju Beograd Dveri sindikat Slobodan Milošević NATO Radio S patriotski blok Beograd na vodi Vladan Glišić Pokret Narodna mreža Hašim Tači 5. oktobar Briselski sporazum Aleksandra Vučić Željko Mitrović
@SPDveri @


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+6) (-1)

  Goran 21.11.2015.
  Zanimljiva pitanja ... "Da li je režim Aleksandra Vučića nastavio da sprovodi politiku Borisa Tadića? Kako je moguće da u Skupštini ne postoji stranka koja ne podržava ulazak u Evropsku uniju? Ko je odgovoran za apatiju i nezainteresovanost koja vlada među građanima Srbije? Zašto je Srbiji neophodna promena izbornog sistema?"

 • (+5) (-1)

  Genije 24.11.2015.
  Naravno da je nastavio Tadicevu politiku.

 • (+7) (-2)

  Genije 25.11.2015.
  Ajd neka ovaj objasni ovaj sto je negativno ocenio moj prethodni komentar kaze kako to AV ne nastavlja Tadicevu politiku kad je predao Kosovo i jos gore doveo narod na ivicu bede. A preko toga sad izigrava majku Terezu i dovodi nam migrante u Aleksinacku kasarnu. Pa sta nama treba da bi ukapirali da nas niko nece u EU i da zele samo da se otarase migranata i da ih smeste kod nas. Probudi se Srbijo.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima