Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Двери: Седам година борбе против окупације Србије

rss

17.12.2014. Инфо служба Двери

Одржана годишња Скупштина Покрета Двери: Спремамо се за ванредне изборе

По већ устаљеном клишеу када су догађаји везани за Двери у питању, ни један већи медиј није испратио Скупштину. На срећу, резултати Двери оповргавају изреку “да се оно чега нема у медијима, није ни десило”.

Редовна годишња Скупштина Покрета Двери, уз присуство више стотина делегата и гостију, одржана је данас у Београду, у амфитеатру Центра Сава. Међу гостима су били бројни истакнути српски интелектуалци - проф. др Мило Ломпар, Ђорђе Вукадиновић, Оливера Милетовић и многи други, чланови Друштава пријатеља Двери широм српског расејања. Међутим, сматрамо правим скандалом и потврдом апсолутне медијске цензуре то што на скупштини Двери – на којој су били и делегати СРС и ДСС - изузев ТВ Власотинце, портала ФАКТИ и Србин инфо, није био ни један једини медиј!

Скупштини су се поздравним речима обратили депутат руске државне Думе Олег Владимирович Лебедев, председник Демократске странке Србије Санда Рашковић Ивић и члан Централне отаџбинске управе Српске радикалне странке Миљан Дамјановић.

Лебедев је поручио да се не заваравају они који желе да направе раздор између Србије и Русије, јер им то – никада неће поћи за руком. Наша повезаност је много дубља и јача, ми делимо православне цивилизацијске вредности, породичне вредности, ми смо срцем и душом повезани, казао је Лебедев.

Санда Рашковић Ивић је изразила велико задовољство и част што је позвана да се обрати Скупштини Двери и стакла да је после избора за председника ДСС отворен пут за формирање патриотског блока, за шта се, како је река, и раније залагала у свом политичком раду.

Миљан Дамјановић је пренео поздраве председника СРС Војислава Шешеља и навео да ће СРС бити расположена за сарадњу са свим политичким организацијама која се нису укаљале сарадњом са досманлијском влашћу. Они су изразили наду да ће заједничка борба за ослобођење Србије од окупације брзо дати резултате.

У име вођства Покрета Двери говорили су академик проф. др Коста Чавошки, мр Владимир Димитријевић, др Јасмина Вујић, професор Универзитета Беркли у САД и чланови Старешинства Покрета Двери: Радован Тврдишић, Бранимир Нешић, Зоран Радојичић, Владан Глишић и Бошко Обрадовић.

 

 

 

- Покрет Двери очекује све већа социјална незадовољства у Србији, повећани број штрајкова и протеста против власти, немогућност Владе да испуни било шта од својих предизборних обећања и даљи конфликт унутар саме власти. Зато смо дубоко уверени да нас у следећој години очекују ванредни покрајински и локални избори, а врло могуће и ванредни републички, па чак и председнички избори. Покрет Двери фокусира све своје снаге у правцу припрема за следећу изборну годину, настављајући сарадњу са другим патриотским политичким организацијама и истакнутим српским интелектуалцима на рушењу ове власти на републичком и покрајинском нивоу, рекао је Обрадовић.

Глишић је истакао значај деловања Покрета на локалном нивоу, што ће појачати кадровски потенцијал покрета и кадровску структуру.

 

 

 

Јасмина Вујић је подржала патриотски блок и истакла да верује да ће он дати конкретне плодове.

Др Коста Чавошки је казао да су због потписивања Бриселског споразума Николић, Вучић и Дачић починили „велеиздају за који ће им бити суђено, или овде на земљи или горе“.

Димитријевић је рекао да по узору на руског идеолога Иљина треба да радимо на претпоставкама за настајање стваралачке демократије у Србији која ће бирати најбоље, а не најгоре - да се демократија не би претворила у охлократију односно власт најгорих.

Радован Тврдишић је прочитао извештај о раду Покрета, а Зоран Радојичић извештај са радног дела Скупштине на коме су донете следеће одлуке:

  • Приступа се формализацији деловања Покрета и усклађивању свих органа Двери са важећим законским прописима о политичком организовању
  • Покрет се убрзано припрема за вероватне превремене изборе на свим нивоима и предстојеће локалне изборе
  • Двери настављају своју улогу учесника и покретача процеса сабирања патриотских снага у Србији и у том смислу настављамо сарадњу са Демократском странком Србије, покрећемо сарадњу са Српском радикалном странком и свим осталим политичким организацијама, друштвеним групама и јавним личностима спремним да овај процес подрже.
  • Усваја се Проглас о посебном значају деловања Двери на нивоу локалне самоуправе.

 

 

 

Образоложење

Увидом у предстојеће и већ донете законске оквире изборног и политичког деловања у Србији, Покрет Двери примећује озбиљну намеру личног режима Александра Вучића да се нашем Покрету онемогући излазак на изборе у форми групе грађана. Поред ове намере примећена је и намера да се на исти начин онемогући укрупњавање патриотске опозиције том режиму забраном коалиционог повезивања између политичких странака и група грађана. Да би то спречио Покрет Двери приступа формализацији деловања која ће те процесе осујетити.

Такође, општа нестабилност нашег друштва изазвана социјално-економским пропадањем као и притисци окупационог и колонијалног поретка које су НАТО амбасадори успоставили у Србији, те све очигледнији и озбиљнији сукоби унутар самог личног режима Александра Вучића упућују на то да ће 2015. година бити година вероватних превремених избора на свим нивоима. Покрет Двери своју организацију мора припремити да одговори на новонастале околности.

Најбољи одговор на све друштвене и политичке проблеме Србије јесте окупљање и сабирање свих патриотских снага. Двери у том правцу настављају да буду активни учесник и покретач тог окупљања кроз снажење сарадње са Демократском странком Србије, покретањем сарадње са Српском радикалном странком и свим осталим политичким организацијама, друштвеним групама и јавним личностима које деле исте вредности.

Посебан значај за Покрета Двери у времену предстојећих локалних избора јесте деловање на нивоу локалне самоуправе. Поред потребе да се остваре добри резултати на локалним изборима, деловање у овим оквирима за Двери има и дубљи значај. Наиме, услед смањеног притиска странаца на овај ниво власти већа је могућност да Двери на локалу примењују своје идеје и преузимају одговорност за решавање проблема сагласно политичком и друштвеном програму Двери. То је уједно и терен на коме млад покрет какав су Двери може стицати искуства у преузимању одговорности, изграђивању својих кадрова и преображају Србије за који се залажемо. Сагласно наведеном Сабор Двери је усвојио Проглас о посебном значају деловања Двери на нивоу локалне самоуправе.

 

Инфо служба Покрета Двери

 

 

Погледајте кратак колажни приказ најважнијих акција Покрета Двери у протеклих седам година борбе против окупације Србије и колонијалних режима који су владали Србијом од 2008. до 2015. године.
Овај видео премијерно је приказан на свечаном делу редовне годишње Скупштине Покрета Двери, одржане 13.децембра 2014. у амфитеатру Сава центра у Београду.


# Двери НАТО Бошко Обрадовић Бранимир Нешић Војислав Шешељ патриотски блок Санда Рашковић Ивић Владан Глишић Александра Вучић
@SPDveri @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима