Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Спомен парк за балканског касапина

rss

26.07.2010. е-Новине

Е-новине са над насловом "Лудило без граница" објављују следећи текст. Општинска власт и тужилаштво требали да реагују поводом овако злонамерног текста. Грађани Алексинца нису лудаци и имају право да износе свој став. Имају и право да буду у заблуди...

Спомен парк за балканског касапина

У данима када Србији на исплату пристижу последњи рачуни које је својом крвавом политиком направио Слободан Милошевић, из једног од најсиромашнијих градова Србије стигла је иницијатива да се креатору друштвеног суноврата деведесетих подигне спомен парк. Да лудило буде потпуно побринули су се становници Алексинца који су масовно подржали ту, сваког презира вредну иницијативу

Извесни Славиша Јовановић из Алексинца покренуо је иницијативу да се у том месту подигне спомен парк Слободану Милошевићу, а иницијативу је за свега 24 часа потписало близу 700 грађана алексиначке општине.

"Слободан Милошевић је у своје време имао бирачку подршку од 18.000 гласача на изборима у Алексинцу тако да је разумљиво што велики број грађана подржава ову иницијативу", казао је Јовановић.

Разлози за покретање овакве иницијативе су по њему сасвим разумни. Он наводи податак да је у доба Милошевића број незапослених у Алексинцу био 3.500, а да је данас 9.000 незапослених, радило је 15 предузећа, а након приватизације опстала је само једна фирма.

У набрајању се изгледа занео па тако наставља податком да је током обнове земље станове добило 300 становника, да је изграђено је пет зграда, а од 2000. године није изграђена ниједна. Иницијатива је објашњена и тиме што се скоро две хиљаде људи годишње исели из Алексинца. Затворена је једна средња школа, укинут гарнизон и рудник, тако да град више личи на паланку него на општину, мишљења је овај Алексинчанин који наведене разлоге сматра ваљаним за оставривање иницијативе.

Он је најавио да ће ову иницијативу предати СО Алексинац и затражити средства од Министарства културе.

"Ако Министарство има 800.000 динара за сајт Геј популације ваљда ће имати и нешто новца за спомен парк бившег председника Србије”, упоређује Јовановић, којем су та два финансијска издатка сличне природе. Он је истакао да би се таквим чином желео да подсети народ да после десет година дело Слободана Милошевића има и неких светлих тачака.

Светле тачкице режима Слободана Милошевића, као што је опште познато, данас су постале модерни европски социјалисти који сијају тик уз ревере Бориса Тадића кормилару на броду лудака у који се Србија претворила. У том контексту не би требало да буде зачуђујуће уколико Брадићево министарство издвоји средства из буџета за реализацију још једног суманутог пројекта.

Коментара: 8


# Славиша Јовановић Саша Слободан Милошевић споменик сајт СО Алексинац
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  madrfadr 26.07.2010.
  za vreme bombardovanja Srbije 1999. godine (Slobodan Milosevic je tada bio na vlasti) u Aleksincu je ubijeno 11 civila, a 52 osobe su bile povređene.

 • (+3) (-0)

  Zoran 27.07.2010.
  Док је Тито био жив, живот је био добар. Када је дошао Слоба, постало је тешко, али се знало ко је газда и чувала се национална имовина. Данас бескичмењаци владају и затиру све српско...

 • (+0) (-0)

  Aleksandar 27.07.2010.
  Sa slobom je i pocelo. Tada su preduzeca uveliko prestala da rade, ostali smo bez produkcije, bez izvoza. Pocela je pljacka naroda.
  Izgubljene su teritorije...
  Kasnije je sve doslo po svoje. I dalje smo izgubljeni...

 • (+0) (-0)

  mm 27.07.2010.
  Mislim da je ovo suludo i da Aleksinac ovo sebi nesme da dozvoli!!!

 • (+1) (-1)

  goran 27.07.2010.
  Za vreme akcije u Avganistanu Amerikanci su pucali autobus pun dece, a Poljaci su iz osvete bombardovali selo u kome se održavala svadba.
  Ono za propale firme, pa vi živite u tom gradu, što ćutite ko pičkice. To je i ponta cele priče, Je.o vas Sloba, za sve vam je kriv Sloba

 • (+0) (-1)

  alexincanin 30.07.2010.
  strasno..dno bezdana.sramota me je sto sam odavde.

 • (+0) (-1)

  Aleksandar 30.07.2010.
  Imamo i video:
  http://www.aleksinac.net/vesti/aleksinacki-socijalisti-protiv-gradnje-spomenika.html

 • (+2) (-0)

  preduzetnik 31.07.2010.
  Payi vamo. Recimo, napravimo spomenik. Boli nas sto nas pljuju. Ne mogu da nas kecaju vise nego sad. Ionako smo kloaka. Dakle, napravimo spomenik i svu pratecu idiotaju uz njega. Mislim prospekti suveniri, majice... Bar na dan smrti ili rodjenja Cobija doci ce jedno par hiljada njegovim fanova u grad. Uz to organizujes ovu Vodenicu il Cuvam ovce dole u Jasenje, nema veze sto bi bilo u Aleksinac, koj to zna. Onda prodas par hiljada piva, suvenira itd. Pa bar nekom ce da svane tih dana. Onda npr. kao smislis pojavljuje se Cobijev duh(jebem li ga sto ga nazivam Cobi, nikad nisam, verovatno sam se uziveo u pricu). Pa onda dodju svi da ga cekaju ko cudoviste iz Loh Nesa. I tu kapne neka kinta. Onda pustis buvu, dolazi mali Marko na tatin spomenik krisom, ponekad. Navuku se UDBA i novinari, i tu nesto kapne. Pa ideja je prva liga,mislim ne politicki, vec turisticki. Mislim ja nikad nisam voleo Cobija(Slobu), al za spomenik valja razmisliti.


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима